Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Oranjebloesem
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Vandaag vieren wij onze bevrijding, maar vorige week kleurde Nederland nog oranje tijdens koningsdag. Wij van NWTV waren aanwezig op Oranjebloesem. In deze Festival Friday een sfeerverslag van het Amsterdamse festival dat wij eerder al tipten.

Hoewel iedereen de hele week sprak over het slechte weer voor koningsdag, viel het uiteindelijk reuze mee; een beetje warme kleding was eigenlijk al voldoende om de dag te overleven. Toch had de organisatie van Oranjebloesem zijn voorbereidingen getroffen om bij slecht weer toch door te kunnen gaan. In plaats van één overdekt podium waren het er twee! Omdat het tweede podium wel gehaast geplaatst is was het helaas niet een sfeervolle tent. Dit in tegenstelling tot de andere locaties, die ieder op zich hun eigen magie hadden. De ene lag in een duinpan, geheel omringt door een duinrand, en bij de andere keek je uit voor het water. Bij de geplande tent was de lichtshow tot in de puntjes uitgewerkt. DSC02428

Helaas stonden alle live-acts in de ‘slecht weer’-tent en hierdoor kwamen ze minder goed uit de verf. Zo moest de show van Jungle by Night lang op gang komen, pas na een half uur kwamen de heren in hun ritme en veroverde het toch nog de tent! Het nog relatief onbekende Lövestad begon met een bijna lege tent, maar met hun live Techno wisten ze veel bezoekers naar binnen te lokken. Het plezier waarmee zij op het podium staan werkte aanstekelijk op het publiek, dat helemaal los gingen! Toch knap om als openingsact de beste show van de dag neer te zetten!

Zo anders was de show van Kink op hetzelfde podium. Als gastzangeres nam hij Rachel Row mee, een slechte keuze want haar zang zat er structureel naast. Pijnlijk als je zelf wel er alles aan doet om het publiek mee te krijgen.

Oranjebloesem zat organisatorisch goed in elkaar, maar toch hadden wij het idee dat de meeste bezoekers het meer zagen als een leuke borrel dan als een echt festival. Zonde! Dit zorgde ervoor dat de sfeer niet was wat het festival verdiende. Hopelijk volgend jaar beter!