Doorgaan naar artikel
Praey for the Gods is de nieuwe naam van Prey for the Gods
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Kickstarter is tegenwoordig een populaire manier om voldoende fondsen te werven voor de ontwikkeling van een game. Zo geldt dat ook voor Prey for the Gods, dat in 2016 een succesvolle Kickstarter-campagne beleefde. Helaas zal het spel vanaf nu Praey for the Gods heten. Dit vanwege een handelsmerk-rechtszaak aangespannen door Zenimax, de eigenaar van Bethesda.

Prey for the Gods leek namelijk, volgens Zenimax, teveel op de naam van hun IP PreyDit was iets waar de ontwikkelaars vanaf het begin af aan al rekening mee hielden. Ze hadden echter nooit gedacht dat het tot een rechtszaak zou komen. Oorspronkelijk zou het spel ook al Præy for the Gods heten, maar dit werd veranderd, aangezien weinig mensen zouden zoeken op het speciale teken ‘æ’. Het onwikkelteam van drie mensen had weinig zin om hun Kickstarter-geld te investeren in een rechtszaak, dus zijn ze maar snel akkoord gegaan. Zo verloren ze geen geld en konden ze zich focussen op de verdere ontwikkeling van het spel.

Praey for the Gods staat gepland voor december van dit jaar en zal dan alleen uitkomen voor de pc. Een Xbox One en Playstation 4 release staat gepland voor later. Ook is er aangekondigd dat we binnenkort een closed-alpha van het spel kunnen verwachten.