Doorgaan naar artikel
‘Far Cry 5 release bekend, vernieuwende setting’
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Vandaag zijn er interessante verhalen opgedoken met betrekking tot de Far Cry 5 release-maand en setting. Volgens de berichtgeving is men bezig geweest met het opnemen van een live-action-reclame voor de nieuwste game in de succesvolle serie. Deze zou in september verschijnen en wordt waarschijnlijk aangekondigd tijdens de E3.

De Great Falls Tribune heeft een artikel over de opnames en sprak met de aanwezige producer, Jeff Guillot. Deze wist te vertellen dat de productie over een uitgestrekt gebied van California tot Montana heeft plaatsgevonden en dat het hier om een vervolg op een populaire gameserie gaat. Deze woestijnachtige locatie lijkt te wijzen op een Western-setting. Hoewel velen hierdoor zullen denken aan Red Dead Redemption 2, heeft Jeff Guillot in het verleden aan verschillende Ubisoft-projecten gewerkt, zoals Driver, Red Steel 2 en Rabbids.

In 2015 kwam al het nieuws naar buiten dat Ubisoft keek naar verschillende settings voor een aankomende Far Cry release. Een ‘game set in the Spaghetti Western style set in the 19th century Americas’-optie behoorde destijds ook tot de keuzemogelijkheden.

Wat denken jullie, gaat Far Cry na de prehistorie nu naar het Wilde Westen?