Doorgaan naar artikel
EA heeft onder andere UFC 3 aangekondigd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Elk jaar brengt ontwikkelstudio Electronic Arts weer enkele nieuwe sportgames uit. Al jarenlang kunnen de fans genieten van FIFA, NBA, Madden en NHL. Ook dit jaar staan deze titels weer op het programma, maar naast deze games heeft EA ook UFC 3 aangekondigd.

Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers keek EA ook al vooruit in het komende jaar. Daarbij werd middels een schema aangegeven wat de gamers mogen verwachten van de ontwikkelstudio. Het tweede kwartaal van het fiscale jaar is het drukst. Tijdens deze periode kunnen de spelers FIFA 18, Madden 18, NBA Live 18 en NHL 18 verwachten. In het derde kwartaal staan de nieuwe Need for Speed en Star Wars Battlefront II op de planning. Om het fiscale jaar, dat tot en met eind juni 2018 duurt, af te sluiten, komt UFC 3 in het vierde kwartaal. De eerder genoemde games zijn eerder al onthuld.

De verwachting is dat UFC 3 daarmee tussen 1 januari en 31 maart 2018 zal verschijnen. Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat UFC 2 werd uitgebracht en twee jaar daarvoor kwam het eerste deel uit. Mogen we nu elke twee jaar een UFC-game verwachten? Na de aankondiging van UFC 2 kwam EA met het voorstel om de winnaar van het meest besproken gevecht van dat jaar op de cover te plaatsen. Het is nog even afwachten hoe ze het deze keer gaan aanpakken.

Helaas zijn er verder geen specifieke details bekend.