Doorgaan naar artikel
Festival Friday – London Calling
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

In het weekend van Hemelvaart vindt dit jaar London Calling plaats. Alvast de eerste van de twee edities, want London Calling is een tweemaal-jaarlijks festival. Ooit stonden er alleen maar Britse bands, maar later breidde dit uit naar acts vanuit alle werelddelen. Allen met de overeenkomst dat ze nieuw, opvallend en alternatief zijn. Omdat veel van deze later doorbreken en menig festivalposter sieren besteden wij deze Festival Friday aan London Calling.

Tame Impala stond in 2010 al op het festival en kijk waar ze nu zijn! Nu komt Tame Impala-bandlid Jay Watson terug naar Paradiso met zijn andere band Pond. Ook met Pond maakt Watson die heerlijke psychedelische pop waar Australië de laatste jaren bekend om staat, maar ditmaal voegt hij wel een snufje Britpop toe. Ideaal voor London Calling!

De van oorsprong Britse band Palace zagen we al op Into The Great Wide Open. Daarna kwamen ze nog meerdere malen terug naar Nederland voor optredens in bijvoorbeeld Bitterzoet en de Tolhuistuin. Beide locaties zijn van Paradiso, dus niet helemaal gek dat de heren dit jaar op London Calling staan. De indieband, bekend om hun wat bluesy gitaarspel, heeft in ons land inmiddels al een hoop harten veroverd. Zal het festival hun doorbraak bij het Nederlandse publiek zijn?

Black Honey is bezig met een ware opmars. Een debuutalbum is er nog niet, maar de eerste singles “Madonna”, “All My Pride” “Corrine” en “Hello Today” gingen hard. De combinatie van keiharde gitaren en de honingzachte stem van zangeres Izzy Bee doet denken aan vroeger. Radio-dj Gerard Ekdom is fan en draait de band veelvuldig op Radio 2.

Kaarten voor London Calling zijn nog te koop via de website, waar je ook de volledige line-up van het festival kan vinden. London Calling vindt plaats op 25 en 26 mei in Paradiso, Amsterdam.