Doorgaan naar artikel
Surviving Mars aangekondigd door Tropico-ontwikkelaar
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Uitgever Paradox Interactive heeft samen met ontwikkelaar Haemimont Games Surviving Mars aangekondigd. In de nieuwe simulatiegame is het de bedoeling dat je een kolonie op Mars opbouwt. Haemimont Games ontwikkelde in het verleden de Tropico-serie, een simulatiegame waarbij je in de rol van een dictator kruipt. De release zal ergens in 2018 plaatsvinden, maar wanneer precies is nog onbekend.

In Surviving Mars is het voornamelijke doel om de kolonisten in leven te houden op Mars. Dat doe je door een nederzetting te bouwen en ontwikkelen. Om de ruige toestanden van de planeet te kunnen overleven, bouw je ruimtekoepels waarin huizen en gebouwen gevestigd kunnen worden. Iedere koepel bevat unieke voor- en nadelen. Daarnaast moet je ook zorgen voor het verbouwen van voedsel, het verzamelen van mineralen en onderzoek doen om vorderingen te maken op wetenschappelijk gebied.

De game zal geen multiplayer ondersteunen, maar bevat wel modsupport. Spelers kunnen hun eigen gebouwen creëren en deze delen binnen de community. Surviving Mars zal ergens in 2018 uitkomen voor de Playstation 4, Xbox One, Windows, Mac en Linux.