South Park: The Fractured But Whole releasedatum bekend

Johan van de Westerlo, 18 mei 2017
Profiel

Al enkele keren is de nieuwe South Park-game uitgesteld. Vandaag is dan toch eindelijk de South Park: The Fractured But Whole releasedatum bekend gemaakt. Het is het vervolg op The Stick of Truth, een turn-based-game uit 2014 gebaseerd op de bekende tv-serie. De game wordt ontwikkeld door Ubisoft in samenwerking met de makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone.

Door de groeiende criminaliteit zijn de straten van South Park nooit eerder zo gevaarlijk geweest. Wanneer de zon ondergaat in dit doorgaans rustige dorpje in Colorado, kunnen chaos en vernieling botvieren. Het is tijd om actie te ondernemen. Eric Cartman ziet zijn kans schoon en creëert de beste superhelden-franchise ooit, ‘Coon and Friends’, met zichzelf in de hoofdrol als The Coon. Met deze heldenrol zal hij het opnemen tegen de criminaliteit. Net als bij elke superheld heeft Coon & Friends zijn eigen oorsprong. Spelers ontdekken gaandeweg hun eigen achtergrondverhaal, ontwerpen hun eigen unieke kostuums en kiezen uit verschillende heldenklassen met allemaal op scheten gebaseerde superkrachten. South Park: The Fractured But Whole is voorzien van een volledig vernieuwd vechtsysteem en geeft spelers unieke mogelijkheden om tijd en ruimte te beïnvloeden tijdens gevechten. Het loot- en crafting-systeem geeft spelers de vrijheid om hun eigen uitrusting samen te stellen.

South Park: The Fractured But Whole wordt uitgebracht in vier verschillende edities: Standard, Deluxe, Gold en Collector’s. Iedereen die de game aanschaft, ontvangt een gratis exemplaar van South Park: The Stick of Truth. Als spelers de game pre-orderen bij bepaalde partners, kunnen zij zelfs onmiddellijk aan de slag gaan met The Stick of Truth. Alle pre-orders gaan ook gepaard met een exclusieve in-game assistent, ‘Towelie’, de welbekende drugsverslaafde handdoek. South Park is niet langer veilig en zelfs de meest doorwinterde South Park-veteraan gaat moeite hebben met het navigeren door deze duistere straten.

South Park: The Fractured But Whole is vanaf 17 oktober 2017 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en Windows PC.

Lees volledig artikel