World Tour Tennis aangekondigd door Bigben en Breakpoint

Stefan Manenschijn, 19 mei 2017
Profiel

Vandaag hebben Bigben en Breakpoint World Tour Tennis aangekondigd. De game moet de nieuwe standaard voor tennisgames worden, aldus de ontwikkelaars. Om dit te bereiken hebben ze een team samengesteld met mensen die in het verleden aan de Top Spin-serie gewerkt hebben.

Pierre André, gamedesigner van World Tour Tennis en voormalig producer van Top Spin 4 vertelt:

“We wilden al jaren een nieuwe tennisgame maken, een spiritueel vervolg op Top Spin 4. Dankzij de technologische vooruitgang kunnen we nu de ultra-realistische simulatie maken waar we van droomden.”

Het spel zal een uitdagende rallygameplay hebben, met een breed aanbod van speelstijlen. De speler zal in de voorbereiding van de wedstrijd zich strategisch moeten voorbereiden en dit zal ook effect hebben in de uiteindelijke wedstrijd. De game zal je de carrière laten beleven van een echte profspeler. Je zult het onder andere opnemen tegen Roger Federer, Gaël Monfils, Angelique Kerber en Garbiñe Muguruza.

World Tour Tennis moet in 2018 verschijnen voor de consoles en PC. Meer informatie over het spel zal bekend worden gemaakt tijdens Gamescom 2017.

Lees volledig artikel