Doorgaan naar artikel
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Shadow Warrior 2 is een leuk schietspel dat doet denken aan klassiekers als Doom. Het hoge tempo en gevarieerde wapenarsenaal laten je de mindere punten snel vergeten. Helaas komen de gebreken wel meer aan bod bij de co-op-spelmodus, al is die makkelijk te ontwijken. Lekker knallen en weinig nadenken, daar is deze titel ideaal voor.

Het in 1997 verschenen Shadow Warrior viel te vergelijken met de bekende shooters van die tijd: Duke Nukem 3D en Doom. In 2013 werd de serie nieuw leven ingeblazen en drie jaar later verscheen er een vervolg voor de pc. Inmiddels kunnen ook consolebezitters aan de slag met Shadow Warrior 2, de game is namelijk sinds kort verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

De serie draait om Lo Wang, een werknemer van de machtige Japanse zakenman Orochi Zilla. In een zoektocht naar macht zijn er demonen op de wereld losgelaten en het is aan Lo om deze tegen te houden. Vanuit zijn Wang Cave trekt hij de wereld in om missies tot een goed einde te brengen en het kwaad voor altijd te stoppen.

Shadow Warrior 2 launchtrailer

Shadow Warrior 2 is een leuke, snelle arcade-shooter, maar de missies zijn wel wat eentonig. In principe loop je vooral van locatie naar locatie, terwijl je talloze vijanden afslacht. Dit kan soms wat gaan vervelen, maar de gevarieerde omgevingen en het uitgebreide wapenarsenaal weten hier meestal wel een stokje voor te steken. De game haalt inspiratie uit verschillende culturen, al zijn de oosterse invloeden duidelijk het grootste. Deze aantrekkelijke vormgeving zorgt voor een prima sfeer en ook de graphics zijn van een uitstekend niveau. Het is zeker niet de mooiste game die we hebben gezien, maar dit is dankzij de vlotte gameplay ook niet nodig.

Er is namelijk niet veel tijd om uitgebreid de omgevingen te bestuderen. De game gaat in een razend tempo en je krijgt een behoorlijk aantal vijanden op je af geworpen. Shadow Warrior 2 doet hiermee denken aan het beroemde Doom. Om de grote hoeveelheid demonen te verslaan, krijg je de beschikking over een indrukwekkend arsenaal. Elke wapen waar je zieke geest over zou kunnen fantaseren, zit in de game; van kettingzagen en katana’s tot spijkerpistolen en machinegeweren. Wisselen tussen dit materiaal gaat met een simpele druk op de knop, waardoor je altijd wel een moordtuig paraat hebt.

Shadow Warrior 2

Het maakt van Shadow Warrior 2 een heerlijk overdreven schietspel. Het flinterdunne verhaal is vooral een excuus om zoveel mogelijk vijanden tegen te komen, maar deze eenvoud is eigenlijk juist leuk. Het zal geen game zijn die je jaren kan blijven spelen, al zorgen de verschillende moeilijkheidsgraden wel voor een langdurige uitdaging.

Als je echt een andere beleving wilt hebben, is er nog een co-op-mogelijkheid voor vier spelers aanwezig. Dit legt het simpele karakter wel wat pijnlijker bloot, aangezien de gameplay verder niet wordt aangepast; het is simpelweg moeilijker om vijanden uit de weg te ruimen. Gelukkig maakt de ervaring die je als enkele speler hebt een hoop goed, dit is zeker een leuke titel om wat uurtjes niet na te hoeven denken. Knal er maar op los.