Doorgaan naar artikel
WipEout Omega Collection
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

WipEout Omega Collection is een fantastische verzameling. Het ziet er grafisch erg indrukwekkend uit en de opzwepende muziek past daar perfect bij. Ondanks het feit dat er weinig nieuwe content aanwezig is, is het een must-have voor iedere PlayStation-bezitter.

WipEout Omega Collection is een verzameling van drie spellen die al uitgebracht zijn voor andere PlayStation-consoles. Het zijn verbeterde versies van WipEout HD, WipEout HD Fury en WipEout 2048. De games hebben een grafische oppoetsbeurt gekregen, waardoor ze kunnen profiteren van de hardware van de PS4 Pro. Is dit pakket de moeite waard, of is het gewoon weer de zoveelste verzameling om snel wat geld te verdienen?

Wanneer je nog nooit van WipEout gehoord hebt, dan heb je de afgelopen decennia waarschijnlijk onder een steen geleefd. WipEout is een futuristische racegame en vond zijn oorsprong op de allereerste PlayStation. Dit eerste deel werd ontwikkeld door Psygnosis, een bekende ontwikkelaar die meerdere franchises op zijn naam heeft staan: Destruction Derby, Rollcage, Lemmings en nog veel meer.

WipEout is snel, heel snel. Samen met 7 andere neem je het op verschillende banen tegen elkaar op. Onderweg kom je verschillende items tegen, zoals bommen, raketten en kanonnen, die je tegen elkaar kunt gebruiken. Het heeft dus wel iets weg van bijvoorbeeld Mario Kart, maar dan op een veel hogere snelheid en gelukkig zonder het verschrikkelijke blauwe schild.

WipEout Omega Collection

Heel veel meer dan dat is het spel eigenlijk niet, maar dat is helemaal niet erg want dat alleen is voldoende voor uren, zo niet dagen aan speelplezier. Deze versie van WipEout ziet er prachtig uit en daardoor is het moeilijk te geloven dat de spellen al verschillende jaren oud zijn. De soundtracks klinken nog steeds even fijn als toen, ze ondersteunen de game en zorgen ervoor dat de adrenaline begint te pompen. Naast een campagne-modus is het ook nog mogelijk om de game online te spelen of om lokaal met een aantal vrienden de strijd aan te gaan.

Het enige punt van kritiek is de hoeveelheid nieuwe content of beter gezegd het gebrek daaraan. Eigenlijk is er naast een nieuw voertuig niet meer nieuwe content te vinden en dat is jammer, vooral voor mensen die fan zijn van deze franchise. Vooral wanneer je deze spellen in het verleden al hebt gespeeld, is het jammer dat er weinig nieuws te vinden is.

WipEout Omega Collection

WipEout Omega Collection is een geweldige verzameling van drie klassiekers. Ze zien er allemaal schitterend uit op de PlayStation 4 en al helemaal op de PS4 Pro. De muziek is zoals altijd lekker aanstekelijk en past perfect bij deze futuristische racegame. Als je de spellen nog nooit hebt gespeeld dan is dit een must-have, maar zelf wanneer je de games al met je ogen dicht kunt spelen, is het nog steeds een aanrader. Het enige punt van kritiek is het feit dat er praktisch geen nieuwe content aanwezig is.