Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Sfeerverslag London Calling Zaterdag
Rik Duesmann
Rik Duesmann
Redactiemanager Muziek
Profiel

Vorige week behandelden wij al de vrijdag van het festival. Deze week is de London Calling zaterdag aan de beurt om beschreven te worden. Met uiteenlopende genres van de shoegaze van Flyying Colours  tot de krautrock van TRAAMS was de zaterdag op geen moment hetzelfde!

She-Devils

Het Canadese tweetal is bijzonder. Zo bijzonder, dat maar een klein deel van het publiek het kan waarderen. Waar normaal de kleine zaal afgeladen vol staat is het bij She-Devils maar half gevuld. Iedereen stond namelijk beneden al te wachten op Flyying Colours. Enigszins zonde, want deze Canadezen weten de spanning langzaam te laten stijgen in de kleine zaal. Het publiek snakt naar een hoogtepunt, maar deze komt maar niet. Amper contact met het publiek en de beatmaker die half weggedraaid staat van de bezoekers. Een bijzonder tafereel. She-Devils is leuk voor een half uur maar langer moet het niet duren.

Flyying Colours

Wat maakt Australië een broedplaats voor een groot aantal festivalbands? Het gat in de Ozon? De surfcultuur? Al die enge dieren? Wij kunnen er geen vinger op leggen, maar juichen datgene wat het veroorzaakt alleen maar toe om door te gaan! Want ook Flyying Colours voelt weer als een blijvertje. Een rustige stem met een bak aan gitaargeweld soms afgetopt met een heerlijk zomers rifje. Om het de beste shoegazeband te noemen, zoals de organisator van London Calling, gaat ons wat ver. Maar Flyying Colours is wel op weg richting de top!

Pond 

Aan het begin leek het net een concert van Aurora. De lichaamsdelen van ex-Tame Impala lid Nick Albrook vliegen alle kanten op. Of hij de Nederlandse drugs heeft ontdekt weten we niet, want na wat onderzoek op YouTube zagen we dat dit een gebruikelijk tafereel is. Maar wat verwacht je ook bij een psychedelische band zoals Pond. De band opent met 30000 Megatons. Een nummer vol bombastische elementen. Pond moet hebben gedacht: laten we meteen maar duidelijk maken wie wij zijn. En het werkte! De sfeer die de Pond creëert met de projectie achter hun maakt de show af.  De Australische band is de ideale headliner voor London Calling.

De volgende London Calling is alweer gepland. Deze zal plaatsvinden op 27 en 28 oktober van dit jaar. Wij kijken er naar uit!