Doorgaan naar artikel
Festival Friday – Vooruitblik Pedro Pico Pop 2017
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Over iets meer dan een week, op 24 juni aanstaande, is het weer tijd voor Pedro Pico Pop. Dit kleinschalige festival in Raalte wordt al geruime tijd georganiseerd. In het verleden op een verlaten fabrieksterrein, maar sinds een paar jaar is men verhuisd naar een ander terrein aan de rand van het dorp. Op eerdere edities stonden bands als: The Toy Dolls, Mala Vita, John Coffey en Kensington al op het hoofdpodium. Ook dit jaar staat er met The Animals een prima headliner op het festival. Wil je weten waarom je nog meer zou moeten gaan? Dat lees je deze week in de Festival Friday waarin we vooruitblikken naar Pedro Pico Pop 2017.

Pedro Pico Pop

The Animals zijn bekend van ‘House of the rising sun’ en ‘Don’t let me be misunderstood’. Deze band uit Groot Brittannië draait al een tijdje mee en was een van de best verkopende artiesten in Engeland tijdens de jaren ’60. Naast de oude rotten komt er genoeg jong bloed naar Raalte. Zo staan Indian Askin, Bokoesam, Mister & Mississippi, St. Tropez, The Iguana Death Cult en de Eindhovense band Mozes & the First Born op het affiche. Er is dus voor ieder wat wils op Pedro Pico Pop 2017. Voor de volledige line-up en het blokkenschema klik je hier.

Iets dat ook altijd erg veel aandacht krijgt, is het terrein. Overal zijn nieuwe plekjes te vinden. Van knusse kleine podia tot aan een grote hangar, er is meer dan genoeg te ontdekken. Dit alles krijg je ook nog eens voor het vriendelijke bedrag van 19,- euro. Mocht je dus zaterdag 24 juni nog niets te doen hebben en op zoek zijn naar een kleinschalig en spannend festival, geef dan Pedro Pico Pop zeker eens een kans!

Pedro Pico Pop