Doorgaan naar artikel
Festivaltips: Rock Werchter toppers in The Barn & KluB C
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Het duurt nog minder dan een week voor het feest weer los barst en dus is het tijd om vooruit te blikken op de Rock Werchter toppers. Wij kijken echter bewust niet naar de bands op het hoofdpodium, maar nemen per dag een interessante band onder de loep die in The Barn of KluB C staat:

The Chainsmokers

Donderdag 29 juni 21.45 The Barn

De eerste band die wij uitlichten tussen de Rock Werchter toppers zijn The Chainsmokers. De in 2012 opgerichte band had twee jaar nodig om door te breken in de internationale muziekwereld. Hun single #Selfie werd vooral in de dancewereld bekend. Het echt grote publiek kent de band echter pas sinds dit jaar. De single Paris werd in Nederland op bijna alle grote radiostations gedraaid. Dit jaar hebben de twee Amerikaanse mannen ook eindelijk hun eerste single uitgebracht.

Oscar and the Wolf

Vrijdag 30 juni 21.55 The Barn

Dat een Belgische act het beste tot zijn recht komt op Rock Werchter wisten al verschillende Belgen te bewijzen, zoals Stromae alweer enkele jaren geleden. Ook Oscar and the Wolf heeft al verschillende keren het festival bezocht. In zowel 2014 als 2015 stond hij in The Barn en dit jaar gaat zanger Max Colombie samen met zijn band dat nog een keer overdoen. Hij is de headliner van de vrijdagavond in The Barn en staat tegenover Radiohead. Alhoewel dat een goede concurrent is, zullen toch veel bezoekers voor dit optreden kiezen.

Crystal Fighters

Zaterdag 1 juli 20.50 CluB C

Wie denkt aan mooi weer en vrolijke muziek denkt vaak al snel aan het nummer Plage van Crystal Fighters. En dat is niet het enige vrolijke nummer dat de Britse band heeft voortgebracht. Het intense optreden, dat de mannen ook op zaterdag in KluB C zullen geven, hangt altijd van plezier, energie en strandgevoel aan elkaar. Terwijl het hoofdpodium uit elkaar wordt getrokken door System of a Down, kun je ook vrolijkere muziek bekijken KluB C.

Rag'n'Bone Man

Zondag 2 juli 18.05 The Barn

Wanneer je Rag’n’Bone Man voor het eerst ziet en nog nooit zijn muziek hebt gehoord, zul je vermoeden dat er brute rock aankomt. Wie andersom alleen zijn muziek kent en hem nog nooit heeft gezien, kan nooit verwachten wie de man achter de muziek is. Toch gaan een grote indrukwekkende man en zachtaardige, beroerende muziek samen in Rag’n’Bone Man. Op zondagmiddag heeft hij weinig echte concurrentie en zullen er dus veel mensen naar The Barn komen voor zijn optreden.