Doorgaan naar artikel
Play-tegoed verdienen via Google Opinion Rewards
Felicia Hoogterp
Felicia Hoogterp
Pokémon GO-redacteur
Profiel

Dit artikel geeft een handige tip om voor Pokémon GO (en andere apps) makkelijk aan geld te komen, namelijk: Play-tegoed verdienen via Google Opinion Rewards.

Dit is een initiatief van Google en werkt met een beloningssysteem; jij vult korte enquêtes in en krijgt hiervoor als beloning een paar cent die je kunt besteden bij diverse apps. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

App installeren en aanmelden

De app kun je installeren via de Play Store. Om je aan te melden, moet je een Google-account hebben. Via deze weg kun je namelijk tegoed krijgen voor in de Google winkel. Met een Android-toestel is je account al ingesteld en hoef je deze alleen maar te selecteren.

Enquêtes invullen

Zo nu en dan kun je aan korte enquêtes deelnemen, vaak gebaseerd op locaties waar je recentelijk geweest bent. Veel voorkomende onderwerpen zijn supermarkten en winkels waar je geweest bent en wat je van dit bezoek vond.
Soms krijg je meerdere keren per week een uitnodiging en soms moet je een paar weken wachten op een invitatie. Ook de beloningen variëren; bijvoorbeeld 15 cent voor twee vragen of 30 cent voor vijf vragen.

De Rewards voor Google zelf

Als je de Algemene Voorwaarden van Google Opinion Rewards leest, kun je hieruit opmaken dat het programma bedoeld is om meer inzicht te krijgen hoe mensen Google Play gebruiken. Op de lange termijn kan Google daarmee zorgen dat de Store beter werkt en meer relevante aanbiedingen kan geven. Volgens het bedrijf zijn de ingevulde vragenlijsten geheel anoniem en niet bedoeld om informatie te koppelen aan je Google-account.

Besteding bij Pokémon GO

Bij Pokémon GO kun je items kopen in de Shop met behulp van PokéCoins. Deze Coins kun je onder andere verkrijgen door ze te kopen met echt geld. Het Google Opinion Rewards systeem kan hier mooi voor gebruikt worden; zodra je 99 cent hebt gespaard (of minder, in combinatie met een echte betaling), kun je dit inzetten in de Pokémon GO-app.

In de Shop kun je 100 tot 14.500 PokéCoins aanschaffen. Als je één van deze opties aantikt, krijg je vervolgens de betaalopties. Hierbij kun je ook de optie ‘Google Play-saldo van € … toepassen’ gebruiken. Zodra je dit aanvinkt en je wachtwoord of vingerafdruk hebt gebruikt, wordt het saldotegoed automatisch bijgeschreven in je PoGo account.