Doorgaan naar artikel
Vampyr gameplay getoond tijdens E3
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Hoewel de release nog ver weg is, konden we tijdens de E3 alvast genieten van wat Vampyr-gameplay. In de demo volgen we hoofdpersoon Jonathan die op zoek gaat naar een specifiek doelwit. In een semi-open-wereld verplaats je je door de straten van Londen, waar de Spaanse griep heerst. Overal waar je komt zijn vampieren, jagers en burgers. Met behulp van zijn krachten kan Jonathan naar moeilijk bereikbare plekken verplaatsen. Daarnaast zijn deze krachten ook bruikbaar tijdens een gevecht, zoals in de mini-boss-battle te zien is. Uiteindelijk eindigt de demo met Jonathan die zijn doel heeft gevonden en voor de keuze staat om hem te doden of te genezen.

Vampyr gameplay

Vampyr is een actie-RPG die zich afspeelt in Londen tijdens de twintigste eeuw. Dokter Jonathan Reid is getransformeerd tot een vampier en moet nu kiezen wie hij laat leven. Het drinken van bloed maakt hem sterker en geeft hem nieuwe krachten. Tegelijkertijd heeft dit invloed op de omgeving van de stad, te veel doden zorge voor de uitsterving van een district. De game bevat meerdere eindes, afhankelijk van de keuzes die de speler maakt.

Vampyr zal in november 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc uitgebracht worden. Spelers die de game alvast op de site pre-orderen krijgen verschillende bonussen waaronder de Dragonblade, de Barker en de physician-uitrusting.