Doorgaan naar artikel
Velop
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De Velop is eigenlijk een must-have voor iedere fan van gadgets, films of games met een huis. Het apparaat biedt een degelijke en stabiele verbinding en laten je ook nog eens voorrang nemen op ander verkeer in huis. Het grootste voordeel is de makkelijkheid waarmee Velop te beheren is met dank aan de app.

Het is de grote frustratie die iedere moderne gadgetliefhebber heeft: slecht internetbereik in huis terwijl er bij de voordeur een dikke glasvezelverbinding binnenkomt. In de woonkamer is het internet snel en fatsoenlijk maar in de gamekamer op zolder krijg je amper een whatsappje binnen. Daarom kwam Linksys met de Velop en wij hebben dit systeem uitgebreid getest.

Er zijn verschillende soorten apparaten op de markt met de functionaliteiten van de Velop, maar om gelijk maar met de deur in huis te vallen is er geen één die zo makkelijk in te stellen is als deze. Dankzij de speciale app kun je namelijk niet alleen maar je signaal versterken, maar krijg je een enorme lading aan functies erbij. Daar waar een eigenaar normaal op een lastige web-interface moet inloggen, is het configureren van de Velop kinderspel geworden. Om te zien hoe makkelijk het is de deze wifi-uitbreiding aan te sluiten hebben de instructievideo van Linksys toegevoegd:

Voor de gadget-, film- en gamefanaten die onze website bezoeken is misschien de allerbelangrijkste functie van de Velop wel het kunnen toekennen van voorrang aan bepaalde apparaten. Zo krijg je geen vertraging tijdens het online gamen of begint je AppleTV te bufferen wanneer iemand in huis een download aanzet. Een andere functie die niet iedereen met even veel enthousiasme zal verwelkomen is ‘ouderlijk toezicht’. Ouders hebben hiermee inzicht in het internetgebruik van hun kinderen en kunnen websites blokkeren wanneer dit nodig is. Een andere handige functie is bijvoorbeeld het aanmaken van een gastnetwerk.

Wat natuurlijk naast de vele functie heel belangrijk is, is hoe sterk je signaal en snelheid blijft op grotere afstand. Tijdens de verschillende testen die wij in een aantal situaties hebben gedaan, merkten we nauwelijks verlies van snelheid. Dit komt onder andere door de drie antennes, die voor zowel onderlinge verbindingen als connecties met apparaten zorgen. Daarnaast zorgt speciale software ervoor dat altijd de snelste route tussen de apparaten wordt gevonden.

Alhoewel de Velop reeds vol met functies zit, vertelde medewerkers van Linksys ons in een recent gesprek dat het apparaat is voorbereid op de toekomst. Er zitten al technologieën in die op een later moment pas worden geactiveerd omdat de software eerst geoptimaliseerd moet worden. Dat geeft overigens niet, want extra functies op een later moment voelen alleen maar als toffe verbeteringen.

Is er dan helemaal geen minpunt? Jawel, dat is de prijs. Hij kost namelijk 500 euro, wat aan de hoge kant is. Toch hebben we sinds het gebruik geen problemen meer met onze wifi.