Doorgaan naar artikel
Little Nightmares The Depths DLC
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

The Depths is het eerste hoofdstuk van Secrets of the Maw. De gameplay is identiek aan die van Little Nightmares, maar het mist de vele personages en daardoor heeft het niet hetzelfde effect. Ook is het aan de korte kant, maar dat is te verklaren omdat het uiteindelijk drie verschillende delen zijn. Het is zeker niet slecht, maar verwacht niet precies dezelfde ervaring als met Six.

In april verscheen Little Nightmares, de langverwachte puzzel-platformer van Tarsier Studios. Hierin speel je een meisje genaamd Six en probeer je te ontsnappen uit de Maw. Het spannende spel speelt zich voornamelijk af in de duisternis, wat ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel zit. Heel erg lang duurde het avontuur van Six niet en gelukkig komen er daarom nieuwe hoofdstukken. De complete DLC heeft de naam Secrets of the Maw gekregen en bestaat uit drie verschillende delen. In dit eerste hoofdstuk, The Depths, kruip je in de huid van de The Runaway Kid. Deze jongen probeert net zoals Six te ontsnappen uit de Maw. Beide verhalen vinden op hetzelfde moment plaats, maar ze leggen allebei een andere route af. Is The Depths van dezelfde hoge kwaliteit als Little Nightmares en weet het onze honger naar dit soort spellen te stillen?

The Depths is een uitbereiding op Little Nightmares, maar door het gewijzigde hoofdpersonage heb je in eerste instantie het idee dat je met een nieuw spel te maken hebt. Dat gevoel is snel genoeg over, omdat je eigenlijk dezelfde soort ruimtes bezoekt als Six. De gameplay is ook identiek aan die van Little Nightmares en dat is helemaal niet verkeerd, want die is gewoon erg goed. Het lopen, rennen en springen gaat allemaal heel soepel, maar het angstige gevoel is een stuk minder aanwezig in The Depths. Je wordt natuurlijk wel op de hielen gezeten door The Granny, maar meestal zie je alleen een hand wanneer je te lang in het water blijft. Little Nightmares had veel meer van dit soort vreemde personages die je met regelmaat kippenvel gaven.

De puzzels zijn niet al te moeilijk en eigenlijk ben je in maximaal twee uur wel door het hoofdstuk heen. Gelukkig is dit pas het eerste deel van Secrets of the Maw en kunnen we in november met The Hideaway aan de slag. Laten we hopen dat dit een opwarmertje is voor iets veel beters.