Doorgaan naar artikel
Gravel – Off-Road Playground
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

Conclusie

Gamestudio Milestone die het beste bekend is van de Superbike series komt nu met een hele andere game. De nieuwe game genaamd Gravel neemt je mee naar nieuwe off-road avonturen in verschillende modi.

De Italiaanse ontwikkelaar Milestone is bezig met een nieuw project genaamd Gravel. In deze off-road race-game, met meer dan vijftig verschillende wagens, neem je het op tegen andere spelers in vier disciplines. Wij mochten op Gamescom 2017 een kijkje nemen in de keuken van deze ontwikkelaar.

De meeste hedendaagse race-games proberen zo goed mogelijk de werkelijkheid na te bootsen; echt goede arcade-racers zijn helaas best wel zeldzaam. Dat vonden de mensen bij Milestone ook en zo is het idee voor Gravel geboren. Gravel is een grote reis als het gaat om de locaties waar je kan racen, deze vinden bijna overal ter wereld plaats. Van het ruige en warme Australië tot het koude maar mooie Alaska. De demo beschikte over alle banen in de free-mode, helaas waren alle andere modi uitgeschakeld.

De beschikbare banen zijn deels gebaseerd op de realiteit, maar ook voor een heel groot deel niet. Het voordeel hiervan is dat de ontwikkelaars hun eigen creativiteit hebben kunnen gebruiken. Hierdoor zijn er races die niet mogelijk waren geweest, wanneer men heel dicht bij de werkelijkheid had willen komen. De auto’s zijn wel echt, maar ook hier is weer enorme diversiteit. Het uiteindelijke spel zal zo’n zeventig verschillende auto’s bevatten met elk hun eigen unieke eigenschappen.

Gravel beschikt naast een online- ook over een carrièremodus. Hierin speel je in een soort game-show, genaamd Gravel TV, waarin jij en andere spelers op weg naar de top worden gevolgd. Je moet het opnemen tegen computergestuurde tegenstanders om te zien wie de beste is. Voor elk race-thema is er een mini-baas die je moet verslaan op zijn of haar favoriete baan, met helemaal aan het einde de zogenaamde eindbaas die de vorige “show” heeft gewonnen. Dit is een leuke verandering voor een racegame. Waar je normaal gesproken gewoon banen vrijspeelt, of met een vaag verhaal wordt opgescheept, is het bij Gravel echter zo gemaakt dat het lijkt alsof je naar een race-show op de televisie kijkt. Dit zal mogelijk bij een breed publiek aanslaan, omdat het een keer wat anders is dan normaal. Helaas hebben we dit niet kunnen testen, maar de beelden hebben ons zeker enthousiast gemaakt.

Gravel lijkt een solide game te worden met goed uitziende auto’s en een bijpassende soundtrack. De verschillende locaties zijn divers en de prima graphics zorgen ervoor dat je je daadwerkelijk op de locaties waant. Belangrijk bij race-games is de besturing van de auto’s en dat zit bij Gravel meer dan goed. Het voelt allemaal heerlijk soepel aan, waardoor het gewoon erg fijn is om te spelen. Bij de demo klopten er nog een aantal dingen niet, zoals belichting en het geluid van de motoren, maar dit zal bij de uiteindelijke release geen probleem meer moeten zijn. Het is in ieder geval een game om naar uit te kijken.