Doorgaan naar artikel
Detroit: Become Human
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Detroit: Become Human is misschien wel de in potentie grootste topper die in ontwikkeling is voor de PlayStation 4. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het spel op de markt is!

Detroit: Become Human is al sinds de aankondiging, alweer twee jaar geleden, één van de meest geanticipeerde games die in de maak is. Helaas voor de liefhebbers is het spel al meerdere keren uitgesteld. Tijdens de Gamescom ontbrak Sony PlayStation weliswaar voor persafspraken, maar gelukkig was er een halve zaal gevuld met games van PlayStation. Daar kregen wij de kans een glimp van dit spel op te pikken.

Tijdens de E3 van 2016 onthulde Sony een trailer van Detroit: Become Human, waarin de speler de opdracht kreeg een meisje te redden. Een Android genaamd Daniel had reeds verschillende slachtoffers gemaakt voor hij het dak opging en dreigde samen met haar naar beneden te springen. Deze trailer, met ook de vele uitkomsten, vind je overigens hierboven.

Dit is hetzelfde level dat tijdens de Gamescom speelbaar was. Je begint als Connor in een lift, onderweg naar een ontvoering. Eenmaal binnen ga je op zoek naar de politiechef. Wanneer je met hem gesproken hebt, komt de enorme vrijheid van het spel op je af. Er is de keuze om op onderzoek uit te gaan, maar Connor kan ook direct naar buiten in de hoop dat hij de ontvoering kan beëindigen. Onderzoek binnen levert overigens een grotere slagingskans op. De kans van slagen, wordt overigens na iedere actie in beeld gebracht.

Als een echte detective gingen wij met Connor op zoek naar aanwijzingen die hem een beter beeld van de situatie kunnen geven. Waarom heeft Daniel het meisje ontvoerd, wat voor wapen heeft hij en waar zitten eventueel opgelopen verwondingen. Nogmaals, je bent vrij om deze onderzoeken wel of niet te doen. Deze vrijheid voelt aan als Heavy Rain 2.0. Daar heerste namelijk vaak het gevoel dat, ondanks dat de keuzes vrij waren, de weg er naartoe wel gescript was.

releasedatum van Detroit: Become Human

Buiten krijg je de kans om Daniel om te praten, met verschillende uitkomsten (zie ook de trailer hiervoor). Alhoewel het nu het beste was om hem voorzichtig te benaderen, kun je er ook voor kiezen om je tegen de mensheid te keren en Daniel gelijk te geven. Hoe dat was geëindigd weten we natuurlijk niet.

Grafisch is Detroit: Become Human een pareltje, maar dat wordt natuurlijk al duidelijk uit de trailers. Qua verhaal is het direct, ondanks dat we slechts vijftien minuten konden spelen, meeslepend. Het is erg jammer dat we nu nog heel lang moeten wachten tot we ontdekken waar onze keuzes uiteindelijk toe leiden. Misschien komen we er wel nooit achter, want wie weet spelen we de volgende keer dit gedeelte wel weer anders.

Detroit: Become Human TGS 2017 Trailer

Detroit: Become Human is een game die meeslepend is en de speler direct in het verhaal zuigt. Het belangrijkste onderdeel is de enorme vrijheid die ook nog eens tot verschillende uitkomsten leidt. Grafisch is het spel overigens zeer sterk.