Doorgaan naar artikel
Yoshi for Nintendo Switch
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Yoshi for Nintendo Switch was misschien wel de grootste verrassing van de E3 en blijkt ook nog eens heel erg tof te zijn. Het is even afwachten of de game niet te veel op de vorige delen lijkt, maar daar lijkt Nintendo zelf ook voor te waken.

Tijdens de afgelopen E3 kondigde Nintendo Yoshi for Nintendo Switch (voorlopige naam) aan en toonde tevens de eerste beelden. Echter werd hieruit helaas vrij weinig duidelijk. Tijdens een recente sessie speciaal voor de pers toonde de Japanse consolegigant wat we van het spel kunnen verwachten, maar was dat echt overtuigend?

Yoshi for Nintendo Switch, Yoshi's Crafted World

Yoshi for Nintendo Switch is net als de meeste Yoshi-games van de laatste tijd een 2D-game waarbij je van de zijkant kijkt. Waar Yoshi’s Woolly World zich geheel in een wollen- en stoffenwereld afspeelt, lijkt dit spel direct uit een kijkdoos te komen. De wereld is gemaakt van huis-, tuin- en keukenmiddelen en handelt hier dan ook naar. Door bepaalde acties te ondernemen, zoals het trekken aan een papieren koordje, verschijnt er ineens een huis alsof deze omhoog wordt getrokken.

De game is gemaakt met de Unreal 4 Engine en dat is zeker te zien. De grafische pracht straalt de gehele tijd van de game af. Er zijn zelfs momenten waarop wij ons afvroegen of het niet echt een kijkdoos was waar we inkeken. Yoshi en zijn vijanden zijn overigens niet van papier gemaakt, maar zien er daardoor niet minder prachtig uit. Benieuwd, bekijk dan de onderstaande trailer voor een goede indruk.

Waar de gameplay van Yoshi for Nintendo Switch grotendeels hetzelfde is als in de vorige games, is er toch een essentieel verschil. Wanneer je een level hebt gespeeld zul je al snel merken dat niet alle puzzels op te lossen zijn. Om deze puzzels alsnog op te lossen speel je hetzelfde level nog een keer, maar kijk je dan vanaf de andere kant. Dan wordt ook direct het oog voor details duidelijk. Deze andere kant ziet er namelijk inderdaad uit alsof de kijkdoos echt uit huis-, tuin- en keukenmateriaal bestaat.

Verder bestaat het spel vooral uit het verkennen van de werelden, het verslaan van vijandjes (voornamelijk Shy-Guy) met als doel eieren te krijgen en het verzamelen van objecten. De Shy-Guy lijken echter meer dan ooit intelligentie te hebben. Overigens niet omdat ze je goed weten te ontwijken, maar gezien hun rol in de aansturing van de kijkdoos.

Yoshi for Nintendo Switch

Yoshi for Nintendo Switch verschijnt pas in 2018, maar de impressie die wij tijdens deze sessie hebben opgedaan was zeer goed. Wij verwachten dan ook dat dit spel een absolute topper voor de Nintendo Switch wordt.