Doorgaan naar artikel
Alles over de Pokémon GO evoluties
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Pokémon GO evoluties. Een groot deel van de Pokémon die je vangt, kunnen geëvolueerd worden.  De meeste Pokémon hebben één a twee evoluties. Meer hierover lees je binnenkort in ons volledige overzicht hier op NWTV. Om een Pokémon te kunnen evolueren, is er speciale Candy nodig. Wanneer een Pokémon wordt gevangen, krijg je een bepaald aantal Candy. Afhankelijk van de Pokémon, krijg je drie of meer Candy per keer. Met een Pinap-berry kun je dit aantal nog verdubbelen.

De Pokémon kan ook uit een ei komen. Dan kan er weliswaar geen Pinap-berry gebruikt worden, maar krijg je wel meer Candy. De laatste optie om Candy te krijgen is door een Pokémon naar de professor te sturen (Transfer). Dit levert één extra Candy op.

Bij Pokémon uit generatie 2 zijn er soms speciale items nodig om de Pokémon te kunnen evolueren. Dan heeft de speler naast de benodigde Candy ook een Item nodig om de evolutie tot stand te brengen. Er zijn op dit moment vijf items:  Metal Coat, King’s Rock, Sun Stone, Dragon Scale en Upgrade.

Hieronder vind je per item een overzicht:

 

Item Pokémon Evolution Candy
Dragon Scale Seadra Kingdra 100
King’s Rock Poliwhirl Politoed 100
Slowpoke Slowking 50
Metal Coat Onix Steelix 50
Scyther Scizor 50
Sun Stone Gloom Bellossom 100
Sunkern Sunflora 50
Upgrade Porygon Porygon2 50