Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Redacteur
Profiel

Dit jaar is het de tiende verjaardag van de iPhone en hoe kan Apple dat beter uitpakken dan met het nieuws dat de iPhone X aangekondigd is? Tijdens de Apple Keynote, de persconferentie in het Steve Jobs Theater, werd vandaag het nieuwste model van het high-tech-bedrijf getoond. Daarnaast werden de iPhone 8 en 8 Plus aangekondigd.

Op het eerste gezicht bestaat de iPhone X uit een 5.8-inch glazen body met een Super Retina-display dat tot aan de randen reikt, waardoor je als het ware alleen een scherm in je handen hebt. De welbekende home-knop is volledig verdwenen en Touch ID is vervangen door een nieuwe technologie die het gezicht herkent. Dankzij geavanceerde gezichtsherkenning-functionaliteiten is de telefoon in staat om de locatie en diepte van objecten te bepalen die voor de frontcamera bevinden. De kracht binnen in de nieuwe iPhone wordt gedreven dankzij een 10 nanometer A11 Bionic-chip. Deze is niet alleen sneller en efficiënter maar ondersteund ook draadloos opladen en biometrische functies zoals gezichtsherkenning. Daarnaast zit er een dubbele verticale camera op de achterkant die verbeterd is voor het maken van foto’s en video’s. Nog belangrijker is dat bij het design de nadruk ligt bij Augmented Reality. Dankzij de Bionic-chip is de telefoon nog beter in staat om AR-apps te optimaliseren waaronder Pokemon Go. De iPhone X zal in twee modellen komen met 64 of 256 GB opslagcapaciteit, beginnend vanaf 999 dollar.

De iPhone 8 en 8 Plus zijn nog wel uitgerust met de home-button en komen voor in 4.7- en 5.5-inch. Waar de 8 uitgerust is met een enkele 12MP-camera, bevat het Plus-model een dubbele camera en onderstaat daarnaast portrait lightning. Deze techniek zorgt voor een betere stabilisatie van het licht tijdens het maken van foto’s. Ook deze telefoons ondersteunen draadloos laden dankzij de nieuwe A11-chip. De iPhone 8 wordt uitgebracht in twee modellen met 64GB en 256GB opslagcapaciteit, beginnend vanaf 699 dollar. De iPhone 8 Plus komt ook in 64GB en 256GB, maar met een prijs beginnend vanaf 799 dollar.

De nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vanaf 15 september beschikbaar voor pre-orders en worden op 22 september uitgebracht. Voor de iPhone X moeten we iets langer wachten, deze kan je vanaf 27 oktober pre-orderen en komt uit op 3 november. Tevens wordt de nieuwe iOS 11 op 19 september uitgebracht. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hieronder naar de pre-order acties voor de 8 en 8 Plus in Nederland: