Doorgaan naar artikel
Meer dan alleen zwaarden in nieuwe Code Vein video
Yordi Bos
Yordi Bos
Eindredacteur
Profiel

Onlangs heeft Bandai Namco een nieuwe Code Vein video online geplaatst. Hierin worden beelden van verschillende gevechten, met onder andere een eindbaas, gecombineerd met een aantal cutscenes. Wat er precies gezegd wordt, is misschien niet duidelijk, maar de spanning spat er vanaf.

Eerder verscheen er een trailer waarin de gameplay al uitgebreid aan bod kwam, dus daar gaan we verder niet op in. In de laatste Code Vein video zie je wel wat meer actie van je AI-compangon. Waar deze in het vorige filmpje een beetje passief achter je aan huppelde, lijkt er nu toch meer pit in je partner te zitten. Goed om te zien dat hierin stappen worden gemaakt.

Iets wat ook de aandacht trekt, is het gebruik van een geweer van een van de personages. Dit is nog niet eerder vertoond en beloofd meer variëteit in het vecht-systeem. Niet enkel hack-and-slash maar ook afstandsgevechten lijken mogelijk. Dit zijn we uiteraard ook al gewend van de inspiratiebron van het spel, Dark Souls. Er wordt op het internet al gegrapt dat de game een vermomde Dark Souls 4 zal zijn. Of dit een goed of slecht iets is, laten we nog even in het midden.