Doorgaan naar artikel
Wonder Woman
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Gal Gadot weet raad met zowel de fysieke actiescènes als de kleinere momenten en heeft een uitstekende chemie met tweede violist Chris Pine. Regisseuse Patty Jenkins verdient veel lof, maar weet het slot niet te behoeden voor een clichématige smak computereffecten.

Wonder Woman is nu te koop op Blu-ray en DVD.

Het DC Comics-filmuniversum was tot dusver drie titels sterk: Man of Steel, Batman v Superman en Suicide Squad. Toch zijn velen het erover eens dat de reeks nog niet echt van de grond is gekomen. Tot nu toe dan, want Wonder Woman is zonder twijfel een mooie aanwinst voor het superheldengenre.

Als princes van de Amazones op het paradijselijke eiland Themiscyra groeide Diana (Gal Gadot) op tussen enkel heldhaftige vrouwelijke krijgers. Hun bestaan wordt ruw verstoord door Steve Trevor (Chris Pine), een spion die nabij het eiland crasht en zo haar locatie verraad aan Duitse soldaten. Het voorval brengt Diana in contact met de buitenwereld, waar op dat moment de brute Eerste Wereldoorlog plaatsvindt. Ze raakt ervan overtuigd dat dit conflict is ontstaan door invloed van Ares, de God van de oorlog, en trekt naar Europa om hem te stoppen.

Wonder Woman Foto: Warner Bros.

Gal Gadot (Keeping Up with the Joneses) is niet de beste actrice, maar Patty Jenkins weet haar kwaliteiten uitstekend te benutten. Gadot diende twee jaar in het Israelische leger en toonde met haar rol in de Fast & Furious-serie al aan dat ze met actie overweg kon. Dat gegeven wordt hier nog eens benadrukt, maar ook in de kleinere momenten is Gadot overtuigend. Dit komt met name door haar uistekende chemie met Chris Pine (Hell or High Water, Star Trek-serie). Pine wordt vaak de hoofdrol toebedeeld, maar speelt de tweede viool hier uitstekend. Het tweetal weet luchtigheid te brengen zonder de ernst van het historische tafareel te ondermijnen.

Toch voelt dit grotendeels de verdienste van regisseuse Patty Jenkins. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij reeds is gestrikt voor het vervolg. Jenkins weet een uitstekende toon te vinden en hoewel de opbouw relatief langzaam verloopt, wordt het nooit echt saai. Wonder Woman is hard op weg om een uitmuntend superheldenverhaal te worden, wanneer het slot roet in het eten gooit. Zo bijzonder als de film aanvankelijk is, zo ongeïnspireerd is het door computereffecten opgeblazen einde. Het is een smetje op het geheel, maar Wonder Woman is zeker de beste film in het DC Comics-filmuniversum. Wij kijken uit naar het vervolg.