Doorgaan naar artikel
Oud wordt weer nieuw met de THEC64 Mini
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Vandaag is natuurlijk de lancering van de SNES mini, maar het was ook het moment voor Retro Games Ltd. en Koch Media om de THEC64 Mini aan te kondigen. De Commodore 64 was de bestverkochte homecomputer uit de jaren ’80 en voor veel mensen was het hun eerste ervaring met games. De THEC64 Mini is half zo groot als het origineel en je kunt hem direct aansluiten op je tv. Hij wordt geleverd met een klassieke joystick, die je kunt aansluiten op een van de twee USB-poorten om er de ingebouwde games mee te spelen.

Net zoals de SNES mini zal deze console ook flink wat games standaard aan boord hebben. Zo kun je opnieuw genieten van bekende titels als California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid en Impossible Mission. Naast spellen kun je de THEC64 Mini ook gebruiken om te programmeren in BASIC (programmeertaal). Hiervoor kun je het bijgeleverde toetsenbord gebruiken of een moderne USB-variant aansluiten.

De THEC64 Mini ligt begin 2018 in de winkel voor een adviesprijs van € 79,99. Ga voor meer informatie naar www.thec64.com.

Gek van games en Nederlands nieuws zo op je tijdlijn, word dan lid van onze speciale Facebook-groep en discussieer tevens mee!