Doorgaan naar artikel
Verslag: Pokémon GO Safari Zone Amstelveen
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Vandaag was het eindelijk zover, Pokémon GO Safari Zone Amstelveen vond plaats in winkelcentrum Stadshart. Om 9.00 uur waren we al aanwezig om onze tickets om te ruilen voor QR-codes en dat was maar goed ook. Er stond gelukkig geen rij, maar toen we rond tien uur rondliepen bij de ingang zagen we al dat de meesten een half uurtje moesten wachten voor ze aan de beurt waren.

Net zoals bij de andere evenementen kregen spelers die een ticket hadden een Trainer Kit. Hierin zat een team-sticker, Pikachu-pet, Safari Zone-Poster, informatieboekje en een QR-code. Die laatste had je natuurlijk nodig om het evenement te activeren. Eenmaal binnen kon het feest beginnen. Op jacht naar voornamelijk de shiny-Pokémon, Larvitar, Chansey en Machop, was het vinden hiervan geen kunst. Lastiger was het raak klikken van de gewenste Pokémon.

Pokémon GO Safari Zone Amstelveen, Legendary Week-boxen Foto: NWTV - Jeffry

Naast de vele bijzondere Pokémon, zoals Eevee, Miltank, Skarmory, Porygon, Clefairy, Pikachu (inclusief shiny-versie), Magikarp (inclusief shiny-versie), Machop, Mareep, Chansey, Unown (SAFARI-letters), Larvitar en Kanghaskan, waren ook alle starters (inclusief evoluties) uit de eerste en tweede generatie aanwezig. Daarnaast kregen spelers bijzondere 2KM-eieren, die ook na het evenement nog uitgelopen konden worden. Last but not least was er voor alle deelnemers een bijzondere in-game-medaille.

Waar ik vooraf bang voor was, was dat ik een tekort aan Pokéballs zou krijgen, maar ik merkte al snel dat mijn voorraad amper terugliep. Gelukkig maar, want daardoor kon ik rustig het hele evenement blijven vangen. Daarnaast viel de verwachte drukte enorm mee. Geen grote groepen mensen die geen kaartje hadden en geen overvolle paden. Het maakte het evenement aangenaam en gezellig. Veel spelers waren ook in de winkels te vinden, die verschillende interessante aanbiedingen hadden.

Pokémon GO Global Catch Challenge tussenstand, Pokémon GO-activiteiten, Stadshart Amstelveen, powerbanks Foto: NWTV - Jeffry

Rondom het evenement was ook veel te doen. De trainers-lounges waren buiten te vinden en door het mooie weer liep er sowieso veel mensen buiten. De terrasjes die bij Stadshart Amstelveen horen, hadden dan ook daadwerkelijk een wachtrij. Opmerkelijk was overigens wel dat de Trainers-lounge van Team Mystic apart was van de rest. Hierdoor was het hier rustiger en hadden spelers er minder interesse voor.

Pokémon GO Safari Zone Amstelveen was een geslaagde eerste editie en leverde alle spelers een hoop nieuwe Pokémon, bijzondere 2KM-eieren en natuurlijk een zeldzame medaille op. Gelukkig voor alle spelers die geen ticket hadden, was er ook mede dankzij het prachtige weer een hoop te beleven in het centrum van Amsterdam.

Al het laatste nieuws over Pokémon GO als één van de eerste in het Nederlands, volg dan onze Facebook Community! Benieuwd naar onze vlog die later online komt, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.