Doorgaan naar artikel
Recensie: Soul Calibur V
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Zwaarden, vroeger waren ze de wapens van de sterksten, maar tegenwoordig worden oorlogen gewonnen met geweren. Tenzij natuurlijk de oorlog om twee zwaarden draait, zoals in Soul Calibur V. Aanhangers van beide zwaarden nemen het weer tegen elkaar op en het is aan de gamer om de ruzie te beëindigen.

Soul Calibur is alweer aangekomen bij haar vijfde deel. Net als in alle voorgaande delen is het spel een vechtgame waarin zwaardachtige-wapens centraal staan. In eerdere delen deden bijvoorbeeld Darth Vader en Yoda (beiden van Star Wars) al mee vanwege hun lichtzwaard. In dit vijfde deel is Ezio Auditore (van Assassins Creed) één van de nieuwe karakters. Dankzij zijn lenigheid en snelheid ervaren spelers weer iets nieuws.

Deze snelheid geldt voor bijna alle karakters. Oudere delen oogden vaak iets wat traag, terwijl snelheid soms essentieel kan zijn. Dankzij nieuwe kleinere wapens hebben de karakters in het spel minder moeite met snelheid. Deze wapens zijn ook het grote verschil met andere vechtgames zoals Street Fighter, waar de vechter zijn handen het meeste gebruikt.

[Tube]http://www.youtube.com/watch?v=dBVdXToUvII[/Tube]

In eerste instantie lijkt het erop dat er veel nieuwe karakters in het spel zitten. De meesten zijn echter familie van vechters uit eerdere delen. Hierdoor ontbreekt vernieuwing enigszins in het spel. Twee karakters maar zijn echt nieuw, waar Ezio er dus één van is. Dit is een absoluut gemis in dit spel.Gelukkig is de vormgeving van alle figuren wel weer mooi.

De gevechten spelen zich af in mooie omgevingen die veelal doen denken aan mythische verhalen. Deze ogen wel nieuw en fris. Dat geldt ook voor de spelmodi. Er is een verhaalmodus in het spel aanwezig die de speler op een leuke manier langs de vechters loodst. Beter dan in de vele andere vechtgames.

Recensieoordeel-goedSoul Calibur V is in vergelijking met het vorige deel verbeterd. Helaas is dat vooral in de details en veel minder bijvoorbeeld qua karakter. De wapensmid van Soul Calibur had beter naar de afwerking mogen kijken.Toch overtuigt het spel door de snelheid die beter is dan in eerdere delen. Hierdoor is het spel meer dan ooit geschikt voor toernooien, zoals die binnenkort in onder andere Eindhoven plaats vinden.