Doorgaan naar artikel
Rogue Trooper Redux launchtrailer – een echt eenmansleger
Yordi Bos
Yordi Bos
Eindredacteur
Profiel

Rogue Trooper Redux is deze week uitgekomen. Met deze remaster van de game uit 2006 wil maker Rebellion de nieuwe generatie consoles het slagveld optrekken. Bekijk de Rogue Trooper Redux launchtrailer om te zien wat je daar te wachten staat.

In dit third-person schietspel ben je een soldaat die speciaal ontworpen is om strijd te voeren op New Earth. Samen met je squadmaten vecht je tegen je aartsvijand, de Norts, voor deze planeet. De eerste missie hakt er meteen in: je wordt verraden en heel je leger wordt uitgemoord. Je doel is hierna duidelijk, uitvinden wie hier verantwoordelijk voor is en hem of haar de rekening brengen.

Rogue Trooper Redux is een coverbased schietspel, wat inhoudt dat je van de dekking naar dekking rent en vanuit hier de tegenstander onder vuur neemt. Je uitrusting is hierbij van cruciaal belang. Zo heb je onder andere een geweer dat zich aanpast aan alle situaties, van sentry gun tot sniper rifle, en een rugtas welke je van ammunitie en medicijnen voorziet, gemaakt van grondstoffen die je zelf onderweg oppikt.

Naast fragmenten van het hoofdverhaal zie je in de Rogue Trooper Redux launchtrailer ook beelden van de online opties. Hier heb je twee verschillende mogelijkheden. Speel met maximaal drie andere spelers tegen oneindige golven van Norts in Stronghold of vecht van A naar B in de Progressive modus.

Rogue Trooper Redux is nu speelbaar op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Voor onze bevindingen van deze game verwijzen we je graag door naar de review.