Doorgaan naar artikel
Pokémon GO App Blacklist live op Android
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

In de laatste update van Pokémon GO is een app blacklist verwerkt, zo lieten wij eerder deze week al weten. Deze speciale blacklist zou in ieder geval moeten voorkomen dat bepaalde apps, die gebruikt kunnen worden om te spoofen, op de telefoon van de speler staan. Omdat Niantic zoals altijd niet ingaat op de maatregelen die het neemt tegen valsspelers (de voorwaarden overtreden), is nog niet duidelijk op welke doelgroep Niantic zich richt en welke technologie het hierbij gebruikt. Vooralsnog lijkt het in ieder geval succesvol. Op Reddit verschijnen namelijk veel berichten van spelers (spoofers) die het volgende scherm krijgen op Android:

App Blacklist Foto: Pokémon GO Hub

Op dit moment lijken gebruikers van bijvoorbeeld Pokégenie zich nog geen zorgen te hoeven maken, net als bezitters van een Gotcha. Toch gaan ook deze twee tegen de voorwaarden van Niantic in, dus het is mogelijk dat ook hier acties tegen genomen zullen worden.

Wil je dagelijks al het nieuws als één van de eersten in het Nederlands over Pokémon GO, zoals misschien vanmiddag of Ho-Oh echt de nieuwe EX Raid Boss is, volg dan onze speciale Facebook Community!