Doorgaan naar artikel
Recensie: Uncharted 3
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Nathan Drake reist in Uncharted 3 voor de derde keer zijn overgrootvader (ondekkingsreiziger Francis Drake) achterna. Op zoek naar Atlantis komt hij in vele landen. Kan deze game de beste PlayStation 3 titel tot nu toe (Uncharted 2) voorbijstreven?

Al sinds zijn kinderjaren is Nathan bezig een raadsel op te lossen. Omdat iemand hem dwarszit,komt hij al jaren niet vooruit. In het begin van Uncharted 3 lijkt daar verandering in te komen en kan hij op zoek naar hetAtlantis van het zand. Doordat de speler meer te weten komt over het verleden van Nathan en zijn beste vriend Sully heeft Uncharted 3 meer diepgang dan eerdere delen. Dit gaat echter ten koste van de andere karakters die minder worden uitgewerkt.

Het belangrijkste in Uncharted 3 is het oplossen van puzzels. Nathan komt op zijn pad vele, soms bijna onmogelijke, opdrachten tegen. Helemaal onmogelijk zijn de puzzels nooit. Wanneer de speler vast dreigt te lopen verschijnt er een hint in beeld. Daarnaast kan Nathan vaak aanwijzingen in zijn notitieboekje raadplegen.

[Tube]http://www.youtube.com/watch?v=DHHcM6aHPnE&hd=1[/Tube]

Verder beweegt onze held zich vaak klimmend en klauterend door ruïnes, brandende huizen, zinkende schepen en ondergrondse tempels. Op zijn pad vindt Nathan aanhangers van een groep die ook op zoek zijn naar de schat. Meer dan eens moet de vijand uitgeschakeld worden met wapens die onderweg liggen.

Gamers die wat langer met het spel aan de slag gaan, zien wat foutjes. Vooral het coversysteem werkt nog niet optimaal. Wanneer een speler dekking zoekt kan het zijn dat hij of zij nog steeds geraakt wordt. Wanneer de dekking niet goed is, zal ook het schieten minder gaan. Soms is de vijand nauwelijks tot niet zichtbaar. Gelukkig is dit maar een heel klein onderdeel van de gameplay.

De eerste twee Uncharted games staan bekend om hun grafische pracht. Deel drie bouwt verder op dit succes. Mede door de afwisselende omgevingen biedt het spel mooie uitzichten. Daarnaast worden natuurelementen zoals water en vuur nog beter weergegeven dan in eerdere delen. De manier waarop deze elementen invloed hebben op de karakters en omgevingen is zeer realistisch.

Uncharted 3 weet zijn voorganger niet te overtreffen. Bepaalde gameplay- elementen werken nog niet optimaal en het verhaal blijft wat oppervlakkig. Het spel is wel weer een lust voor het oog, vol met uitdagende en afwisselende puzzels.