Doorgaan naar artikel
PGW17: Cinematische beelden en meer in Monster Hunter World trailer
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Bekijk zowel mooie, cinematische beelden als gameplay in deze Monster Hunter World trailer. World wordt het volgende deel in de Monster Hunter-serie en de eerste sinds lange tijd die uitkomt voor consoles. Het is een actie-RPG waarin je een monsterjager bent die werkt voor een gilde. Spelers krijgen contracten om alleen of met vrienden op specifieke beesten te jagen. Dat klinkt heel oppervlakkig en er is inderdaad niet veel verhaal aan verbonden. De serie heeft het juist altijd moetenhebben van de diepgang in het gevechtsysteem en de variatie in mogelijke strategieën en wezens. Elke vijand is anders, waardoor je ze allemaal moet leren te bevechten.

Ook zien we een leuke toevoeging. Je kan als Aloy van Horizon: Zero Dawn op jacht. Deze pittige dame heeft altijd op machines gejaagd, maar nu kan ze aan de slag met monsters van vlees en bloed. Ook je katachtige metgezel kun je laten lijken op een van de robots. Dit is echter alleen het geval voor spelers op de PlayStation 4. De pc en Xbox One zullen het gewoon met een monsterjager moeten doen.

Monster Hunter: World komt 26 januari 2018 naar de PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie zal niet veel later uitkomen.