Doorgaan naar artikel
Dynasty Warriors 9 releasedatum bekend – Slijp je zwaard alvast
Yordi Bos
Yordi Bos
Eindredacteur
Profiel

Het wordt al weer het negende deel in de populaire serie van de makers Omega Force en Koei Techmo, ook bekend van Nioh. Ditmaal staan er een aantal grote veranderingen op de planning, welke het spel naar een nieuw niveau kunnen tillen. Je hoeft niet eens zo lang meer te wachten, want ook voor het Westen is er sinds kort een Dynasty Warriors 9 releasedatum bekend.

Dynasty Warriors is onderhand niet meer weg te denken uit het hack-‘n’-slash-genre. Met het negende deel gaan ze net iets verder door de toevoeging van een open wereld, een real-time weer-systeem en een dag-en-nacht-cyclus. Deze hebben allemaal invloed op je personage en zijn tegenstanders. Zo ben je bijvoorbeeld minder goed te zien in een storm en zullen vijanden ’s nachts minder alert overkomen.

Qua personalisering zal er ook weinig te klagen zijn. Er zijn onderhand al 83 speelbare personages toegezegd. Deze hebben allemaal hun eigen outfits en een aan te passen moveset. Je kunt hier dus zeker wel even mee bezig zijn.

De Dynasty Warriors releasedatum is gepland voor 13 februari, slechts vijf dagen nadat hij uitkomt in Japan. Hij zal te spelen zijn op de welbekende platformen PlayStation 4, Xbox One en pc.