Doorgaan naar artikel
Drie nieuwe stukken Final Fantasy XV DLC aangekondigd voor 2018 en meer
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Gisteren vond de ‘Active Time Report’ plaats in Japan. Dit is een manier voor Square Enix om het publiek een kijkje te geven op de toekomst van Final Fantasy. Naast een gigantisch grote update voor aankomende december, zijn er ook drie nieuwe episodes Final Fantasy XV DLC aangekondigd voor volgend jaar.

We hebben al twee fantastische verhalen gehad over Gladiolus en Prompto en met Episode Ignis in december erbij hebben we alle personages van het groepje waarmee je rondreist wel gehad. Maar dat is niet genoeg voor Hajime Tabata en het team achter het succesvolle Final Fantasy XV. Ze hebben tijdens de Active Time Report van gisteren namelijk aangekondigd dat we in 2018 drie nieuwe episodes kunnen verwachten en eentje hiervan zal zich volledig richten op Ardyn, de antagonist van het verhaal.

Natuurlijk wachten we nog vol smart op Episode Ignis, dat over ruim een week uit zal komen. Hierin verwachten we zowel meer achtergrondverhaal over Ignis te krijgen, alswel een nieuw vechtsysteem. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is ook aangekondigd dat met deze december-update het mogelijk zal worden om tijdens het basisspel Final Fantasy XV tussen al je personages te wisselen. Voorheen speelde je namelijk alleen met Noctis en kon je af en toe een bevel geven aan je metgezellen. Een ogenschijnlijk kleine aanpassing die het spel weer volledig verandert en hopelijk goed zal zijn voor gemakkelijk een honderd uur extra gameplay.

Volgens ons was Final Fantasy XV al een erg bijzonder spel, maar met al deze aanpassingen die stuk voor stuk waardevol en op hun plaats lijken te zijn, maakt dit het tot een wel erg mooi universum bomvol avonturen. Zodra er meer nieuws is rondom de nieuwe Final Fantasy XV DLC van 2018, lees je het op NWTV.

Mocht je erg geïnteresseerd zijn en vloeiend Japans spreken, dan kun je de Active Time Report hier terugkijken.