Doorgaan naar artikel
Snow Moto Racing Freedom
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Snow Moto Racing Freedom is geen hoogstaande game waaraan toch een flink prijskaartje hangt. Het enige wat de game enigszins leuk maakt, zijn de stunts die je kunt uitvoeren tijdens de races. Hoewel het een racegame is, zal deze titel niet voor iedere raceliefhebber zijn weggelegd.

Bigben Interactive kennen we voornamelijk van gaming- en smartphone-accessoires. Recentelijk hebben ze in samenwerking met Zordix Snow Moto Racing Freedom uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Er zijn niet bijzonder veel racegames voor de nieuwe console van Nintendo, dus voor de liefhebbers komt de game net op tijd. Het is overigens een titel die niet voor elke raceliefhebber is weggelegd. Er is namelijk een groot verschil om op de weg te racen of in de sneeuw. Snow Moto Racing Freedom bevat de standaardelementen die vrijwel elke racegame in zich heeft. Er zijn zeven spelmodi beschikbaar, waaronder championship, snocross, freestyle en sprint. Tijdens de wedstrijden en kampioenschappen worden punten  en geldbedragen verdient waarmee verschillende parcoursen, sneeuwscooters en onderdelen vrijgespeeld kunnen worden. De beschikbare modi zijn niet bijzonder uitgebreid en zijn vooral veel van hetzelfde. Dit haalt de herspeelbaarheid flink naar beneden.

De gameplay is op zichzelf geen schoonheid. De besturing reageert niet altijd even goed, waardoor je soms rare bewegingen maakt. Dit wordt vaak veroorzaakt door het ontbreken van een vast parcours dat je volgt om bij je volgende punt te komen. Het voordeel is echter wel dat je hiermee makkelijk een stuk kunt afsnijden. Middels enkele bewegingen met de rechterknuppel kunnen stunts worden uitgevoerd om de races spectaculairder te maken. De stunts vullen tevens een turbometer die gebruikt kan worden voor extra snelheid.

Er zijn verschillende springschansen geplaatst over het gehele circuit waarmee meer dan 22 verschillende stunts uitgevoerd kunnen worden. Het toevoegen van de stunts brengt wat meer plezier en zorgt voor een goede afwisseling tijdens de redelijk saaie races.

Grafisch ziet Snow Moto Racing Freedom er redelijk uit. De omgevingen zijn prima, al is het veelal hetzelfde. Het grootste gedeelte bestaat uit sneeuw met af en toe wat bergen en bomen. Het zicht reikt ver, waardoor de horizon er goed uitziet. Gelukkig zien de sneeuwscooters en racers er kleurig uit om de grote witte vlakten te breken.

Naast de eerdergenoemde standaardmodi is het ook mogelijk met meerdere spelers te spelen. Verbazend genoeg kan dit enkel op dezelfde console. Het is mogelijk om met vier spelers tegelijkertijd te spelen via splitscreen en een online modus ontbreekt dus. Wanneer je wat meer afwisseling wilt van de standaard computergestuurde spelers, dien je altijd met je eigen vrienden te spelen op je eigen Nintendo Switch. Snow Moto Racing Freedom wordt voor 39,99 euro verkocht, wat een behoorlijke prijs is voor een redelijk kale game. Voor de liefhebbers van snelheid en sneeuwrijke gebieden kan Snow Moto zorgen voor enkele uren speelplezier.