Doorgaan naar artikel
Human Fall Flat Switch-versie
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Human Fall Flat is ook op de Nintendo Switch nog een charmant puzzelspel. De game is alleen niet erg uitdagend en had iets meer aangekleed mogen zijn.

In 2016 bracht de gamestudio No Brakes Games het eigenzinnige puzzelspel Human Fall Flat met succes naar de pc. Eerder kon je op onze site al zien hoe Patrick en Britt aan de slag gingen met deze variant. Inmiddels is het tijd voor een Human Fall Flat Switch-versie, waarmee de puzzelervaring nu dus overal mee naartoe kan worden genomen.

Je neemt in Human Fall Flat de controle over een wit mannetje met lichaamsdelen die haast werken als slierten spaghetti. Met zijn onhandige handjes kun je alles wat je ziet aanraken of oppakken en zo objecten verschuiven, richels pakken of knoppen indrukken. Op deze manier beweeg je je door verschillende omgevingen heen, die elk een eigen thema en eigenaardigheden hebben. Zo zul je de ene keer meer tussen platformen zwaaien en de andere keer juist met elektrische circuits aan de slag moeten gaan.

Human Fall Flat livestream

Uit onze eerdere livestreams bleek al dat Human Fall Flat veel puzzelplezier had te bieden en dat is op de Nintendo Switch niet anders. De simpele vormgeving en op physics gebaseerde puzzels zijn uiterst charmant. Het spel is niet heel lang of uitgebreid, maar heeft wel voldoende mogelijkheden te bieden. Je wordt op een mooie manier door de verschillende werelden geleid en het is nooit onduidelijk welk pad je moet kiezen; het enige vraagstuk is hoe je op de betreffende plek komt. Hierdoor blijven de puzzels een leuke opgave zonder al te grote frustraties.

De opmerkelijke besturing zorgt vooral tijdens co-op-spellen voor erg leuke situaties. Hierbij zijn overigens twee volledige controllers nodig, het is niet mogelijk om met enkele Joy-Cons te spelen. Gezien de besturing is dit begrijpelijk, er is namelijk altijd een tweede pookje nodig om je handen te besturen. Wel is de ervaring vaak wat leeg. De simpele vormgeving heeft zijn charme, maar het nagenoeg ontbreken van muziek voelt wel als een gemis. Ook kunnen we de game niet erg uitdagend noemen; de moeilijkheid ligt hem vooral in de wat lompe besturing. Bij een minder charmante game zou dit al snel kunnen gaan irriteren. Toch maakt ook de Human Fall Flat Switch-versie het nooit moeilijk om de lol ervan in te blijven zien.