Doorgaan naar artikel
Girls Night Out
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

Helaas is Girls Night Out een komedie die maar erg zelden een glimlach op je gezicht zal toveren en ook het verhaal hangt van bijeengeraapte elementen aan elkaar. Gelukkig maken de beelden en soundtrack nog wel wat goed, al kunnen die de film niet redden.

Girls Night Out is nu verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

In Girls Night Out komen vijf vriendinnen van de middelbare school tien jaar na het afronden van hun studie weer samen om het vrijgezellenfeest van Jess (Scarlett Johansson, Her, Avengers-serie) te vieren. Met de nodige drank en drugs belooft het een weekend te worden om nooit meer te vergeten. Wanneer ze echter op de eerste avond per ongeluk de ingehuurde stripper vermoorden neemt het feestje een bizarre wending die het uiterste vraagt van het oplossend vermogen van de dames.

Foto: Universal Pictures International

Bovenstaande lijkt een prima uitgangspunt voor een geslaagde komedie in de trant van The Hangover, maar helaas weet Girls Night Out nergens het niveau van eerstgenoemde te halen. Op wat uitschieters na valt er weinig te lachen en zit je je meer te verbazen over de veelal onlogische beslissingen die de dames nemen. Nu hoeft dit in een komedie niet zo’ probleem te zijn, maar als de grappen niet slagen vallen ook de andere problemen veel meer op. Regiseusse Lucia Aniello (Broad City) lijkt niet echt te weten waar ze met de film naartoe wil, waardoor alles er eigenlijk maar aan de haren lijkt bijgesleept om het verhaal op te vullen. Ook het zijplot van de toekomstige man van Jess, die haar achterna reist, heeft best potentie maar weet het nergens waar te maken.

Op het gebied van beeld en geluid is de film gelukkig wel prima in orde. Door het kleurgebruik en de bijpassende vrolijke, foute muziek wordt de sfeer van een gek weekendje weg perfect weergegeven en zeker de scenes aan het begin van de film in de discotheek zien er meer dan prima uit. Het is dan ook jammer dat de rest zo teleursteld.

Girls Night Out is een komedie die haar potentie nergens weet waar te maken. De grappen zijn, op een incident na, niet geslaagd en ook de meeste verhaal-elementen lijken er aan de haren bijgesleept om er wat van te maken en dat is jammer, want de film zelf is zeker qua beeld en geluid meer dan de moeite waard.