Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Best Kept Secret 2018 headliners bekend
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

In navolging van Pinkpop en ook concurrent Down The Rabbit Hole zijn ook de Best Kept Secret 2018 headliners bekend gemaakt. Waar het festival vorig jaar extreem hoge ogen gooide met Radiohead en Arcade Fire worden we ook ditmaal getrakteerd op prima dagafsluiters. Zowel The National als LCD Soundsystem zullen allebei een festivaldag voor hun rekening nemen.

We are excited to announce that we will return to The Netherlands in June 2018 for @bksfestival.

Een bericht gedeeld door The National (@thenational) op

Voor The National is het de tweede keer in korte tijd dat ze Nederland aandoen voor een optreden. Afgelopen oktober stond de band nog tot tweemaal toe in een uitverkocht AFAS Live om hun nieuwe album Sleep Well Beast ten gehore te brengen. Veel van dit album gaan we ook ongetwijfeld terughoren in hun Best Kept Secret-set, natuurlijk aangevuld met klassiekers als “Bloodbuzz Ohio” en “Fake Empire”.

De tweede headliner zal LCD Soundsystem zijn. Ook zij brachten in 2017 een nieuw album uit getiteld American Dream. Hoewel misschien iets minder bekend dan de andere headliner staat de band zeker in indie-kringen hoog aangeschreven. Afgelopen september stonden zij nog in Paradiso in Amsterdam. Het elektronische geluid van deze band past uitstekend bij Best Kept Secret en de bezoekers kunnen zich opmaken voor een prima optreden. We kennen hen onder andere van de klassieker “Daft Punk is playing at my house”

Ready? Here we go! Veelgevraagd op jullie BKS-verlanglijst, dus bij deze een vroeg kerstcadeau: The National en LCD Soundsystem headlinen de zaterdag en zondag van Best Kept Secret 2018! De voorverkoop begint aanstaande zaterdag om 10:00 uur via onze website. Best Kept Secret vindt plaats op 8, 9 en 10 juni 2018. In dat weekend verwelkomen we ook Chvrches, Deerhunter, Father John Misty, Four Tet, Future Islands, Rodriguez, Spoon, The Internet, Ty Segall, Tyler, The Creator, Unknown Mortal Orchestra, Vince Staples, … And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Aldous Harding, Alex Cameron, Khruangbin, Naaz, Preoccupations, Rex Orange County, Rostam, Shanti Celeste, Superorganism, The Comet Is Coming en Waxahatchee op de Beekse Bergen. De komende maanden maken we nog ruim 80 andere acts bekend!

Een bericht gedeeld door Best Kept Secret festival (@bksfestival) op

Naast de headliners zijn er ook nog een aantal andere interessante namen toegevoegd, wat te denken van CHVRCHES, Four Tet en Future Islands, alleen een garantie op een puik optreden.

Met deze eerste lichting slaat Best Kept Secret op een puike manier terug naar de concurrenten en hebben we er wederom een interessante optie bij voor de festivalzomer van komend jaar. Hieronder vind je de Spotify-afspeellijst van het festival, om alvast in de stemming te komen.