Doorgaan naar artikel
De volledige Top 2000 van 2017 is bekend
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Sinds vandaag is de Top 2000 van 2017 officieel bekend. Tijdens de radio-uitzending op NPO 2 werd de top drie bekend gemaakt, waarna de volledige lijst op de site is gepubliceerd. Wat meteen opvalt is dat de top vijf volledig onveranderd is. Net als vorig jaar is “Bohemian Rhapsody” van Queen de onbetwiste nummer een, gevolgd door “Hotel California” van The Eagles en “Stairway to Heaven” van Led Zeppelin.

Wat ook opvalt is dat Ed Sheeran met grof geweld de lijst bestormd. Maar liefst drie nummers van zijn meest recente album Divide zijn nieuw binnengekomen waarbij “Shape of You” op de 103e positie de hoogste notering te pakken heeft.

Ook zijn er een paar opvallende lijstverlaters te noteren. Zo staat “The most Beautiful girl in the world” van The Artist (formerly known as Prince) niet meer in de lijst en blijkt ook “What do you mean” van Justin Bieber geen lang leven beschoren in de Top 2000.

De hoogst genoteerde Nederlander is wederom Boudewijn de Groot met zijn “Avond”. Hij is te vinden op nummer negen, drie plaatsen lager dan vorig jaar.

De volledige lijst is te bekijken op de website van NPO Radio 2.