Doorgaan naar artikel
Festival Friday: De eerste Down the Rabbit Hole namen
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we eerder al Pinkpop en Best Kept Secret hebben behandeld is het deze week tijd om een kijkje te nemen naar de eerste Down the Rabbit Hole namen. Dit festival wordt al vijf jaar georganiseerd in het park de Groene Heuvels te Beuningen en in de tussentijd is het uitgegroeid tot een waardig alternatief voor bijvoorbeeld Lowlands.

Inmiddels zijn ook de eerste namen bekend waarbij zeker indie-liefhebbers zich kunnen verheugen op meerdere fraaie artiesten.

Queens of the Stone Age

Meteen de naam die het meest in het oog springt. Deze band kennen we natuurlijk van hun monsterhits “No One Knows” en “Go With the Flow” die op het album Songs for the Deaf staan. Het nieuwe album Villains dat eind vorig jaar verscheen staat daarnaast wederom boordevol rock-krakers. Reden te meer om uit te zien naar deze Amerikanen onder leiding van Josh Homme.

Nick Cave & the Bad Seeds

De artiest waarvan bij de meeste muziekliefhebbers het hart iets sneller gaat kloppen. Nick Cave & the Bad Seeds staan al jaren hoog aangeschreven en beleefden misschien wel hun hoogtepunt met The Skeleton Tree uit 2016. Erg dansbaar is het niet, maar wie openstaat voor de donkere, emotionele rock van deze band krijgt een optreden om niet snel te vergeten.

Naast deze twee grootheden is er ook nog meer dan genoeg te beleven. Wat te denken van Franz Ferdinand met misschien wel de grootste festivalkraker aller tijden: “Take Me Out”. Ook Fink, bekend van “Yesterday Was Hard On All of Us” is gegarandeerd een uur genieten.

Een andere aanrader die we je mee willen geven is Odesza. Dit elektronische-muziekduo uit Seattle is inmiddels behoorlijk terrein aan het winnen en staat garant voor epische soundscapes en betoverende melodieën. Liefhebbers van Bonobo, Flume en Four Tet komen hier niets tekort.