Doorgaan naar artikel
Festival Friday: We Are Electric Weekender 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we een aantal pop-festivals hebben behandeld kwamen we vorige week met Sneeuwbal Festival. Deze week gaan we verder op de dansbare tour met We Are Electric Weekender 2018, wat dit jaar verhuist naar een volledig nieuwe locatie. Het festival vindt plaats op 6, 7 en 8 juli.

De afgelopen jaren werd het festival georganiseerd op het E3 Strand te Eersel, wat nu wordt ingeruild voor het Historisch Landgoed Velder, of zoals de organisatie het noemt Velder Woods. Het grote voordeel is dat de festiviteiten nu een stuk langer door mogen, namelijk tot 3:00 in de nacht. Goed nieuws voor feestgangers die het graag laat maken.

Een bericht gedeeld door We Are Electric (@waefestival) op

The Prodigy

Als we naar de line-up kijken springt meteen The Prodigy in het oog, de band die ook de eerste editie van de weekendvariant van We Are Electric afsloot. Hen kennen we natuurlijk van krakers als “No good”, “Firestarter” en “Smack my bitch up”. De heren staan dan ook garant voor een feest dat zijn weerga niet kent. Mocht je niet van mosh-pits houden, blijf dan vooral uit de buurt van The Prodigy.

Als we verder kijken komen we ook het Nederlandse elektronica-trio Noisia tegen. Hun laatste album Outer Edges stamt alweer uit 2016, maar dat neemt niet weg dat deze heren nog steeds aan de top staan in de genres die zij vertegenwoordigen. Een leuk weetje is dat zij de dubstep-georiënteerde soundtrack van DMC hebben geproduceerd.

Dutch trio, Noisia, is known for making some of the smartest and nuanced drum’n’bass, electro house, breakbeats and more. Curious to know the process behind their productions?⠀ Go behind the scenes to check out their new and improved studio. See link in bio. WAE18 #WeAreElectric #Noisia

Een bericht gedeeld door We Are Electric (@waefestival) op

Justice

Een andere grootheid die opvalt is Justice. Deze Franse house-helden kennen we van hits als D.A.N.C.E. en We Are Your Friends. Naast eigen tracks hebben zij ook erg veel remixes gedaan voor onder andere Daft Punk, Britney Spears en Fatboy Slim. Voor liefhebbers van Franse electronica een niet te missen act.

Naast deze grootheden zijn onder andere Eric Prydz, Dave Clarke, San Holo en nog veel meer artiesten uitgenodigd om je op een onvergetelijk weekend te trakteren. Er zit nog veel meer in de pijplijn, dus houd NWTV in de gaten voor het laatste nieuws over de line-up.

Mocht je op zoek zijn naar een dansbaar festival voor komende zomer en ben je niet bang de gebaande elektronische paden te verlaten, neem dan zeker We Are Electric Weekender mee in je overweging. Wij durven te garanderen dat je daar geen spijt van gaat krijgen.