Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Op 30 maart is het weer tijd voor de traditionele opening van het festivalseizoen. Het sinds 2011 meerdaagse Paaspop is inmiddels uitgegroeid tot een festival van formaat, waarbij ook grote internationale artiesten het plaatsje Schijndel aandoen. In deze Festival Friday een voorbeschouwing op de line-up van Paaspop 2018.

Nothing but Thieves

Deze Britse band is op het moment razend populair. Afgelopen november stonden ze nog in een uitverkochte AFAS Live en hun meest recente single “Sorry” is met recht een gigantische hit. Na in het voorprogramma te hebben gestaan van onder andere Muse en Twenty One Pilots was 2017 het jaar van de grote doorbraak met optredens op Lowlands, Rock Werchter en Glastonbury. Een hele toffe headliner dus voor Paaspop.

Bastille

Hoewel niet meer zo populair als ten tijde van hun grootste hit “Pompeii” staan deze heren nog altijd wel garant voor een kwalitatief prima feestje. De band, ontstaan uit een solo-project van zanger Dan Smith, verwierf voornamelijk bekendheid met hun eerste album getiteld Bad Blood. Onder andere “Things we lost in the Fire” en “Laura Palmer” staan op deze langspeler. Hoewel het tweede album Wild World iets minder goed werd ontvangen wisten ze nog wel de Ziggo Dome uit te verkopen in 2016. Het is dus nog zeker wel een band om rekening mee te houden!

The Dirty Daddies

Het is niet veel coverbands gegeven om de top te bereiken, maar The Dirty Daddies vormen een uitzondering op de regel. Ze staan vooral bekend om hun energieke shows waarbij ze sneller van nummer wisselen dan dat je met je ogen kunt knipperen. Dat dit format uitstekend werkt blijkt wel uit het feit dat ze in oktober de AFAS Live zullen aandoen, behoorlijk uniek voor een band als deze. Voor die tijd kun je ze dus op Paaspop bewonderen en wij kunnen uit eigen ervaring vertellen dat dit geheid een van de grootste feestjes van het festival gaat worden.

Naast deze drie uitgelichte artiesten staat er nog veel meer op Paaspop 2018. Wat te denken van Boys Noize, Iggy Pop, Black Sun Empire en Kensington. Voor ieder is er dus wel wat wils en met de vriendelijke prijs van €122,95 is het ook voor de portemonnee een uitermate geschikt festival. Wel is het verstandig om warme kleding mee te nemen, want het wil nog wel eens sneeuwen rond die tijd.