Doorgaan naar artikel
Trust GXT 760 Glide
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Trust GXT 760 Glide is een gamingmuismat met wat extra's. De aanwezige RGB-verlichting is een leuke toevoeging voor het oog maar biedt verder geen extra functionaliteiten. Helaas zijn de kleuren wat beperkt en is deze enkel middels een knop op de mat zelf te bedienen. De harde ondergrond zal niet door iedereen positief worden ervaren, maar voor degenen die hier naar op zoek zijn is € 50,- niets te veel.

Voor veel mensen zijn muismatten iets dat ze tegenwoordig al lang niet meer gebruiken. Deze stammen nog uit de tijd dat muizen waren voorzien van een kogel om de cursor te bewegen. Sinds de komst van de optische- en lasermuizen wordt deze accessoire nog maar zelden gebruikt. Toch wordt er onder de gamers nog veel gebruik van gemaakt. Door de jaren heen zijn er speciaal voor gaming veel ontwikkeld in alle vormen en maten, waaronder nu de Trust GXT 760 Glide.

Het doel van de muismatten is om te zorgen voor een goede ondergrond waarop de muis soepel beweegt. Bij veel games, zoals shooters, is een snelle soepele beweging cruciaal. Daarnaast zijn er verschillende soorten in verschillende afmetingen en verschillende soorten ondergrond. De Trust GXT 760 Glide heeft daarbij nog een andere leuke optie. Deze optie is alleen puur voor het oog en voegt verder niets aan de functionaliteit. De mat is namelijk voorzien van RGB-verlichting.

Trust GXT 760 Glide

Middels een USB-aansluiting wordt de RGB-verlichting geactiveerd. Aan de bovenkant van de muismat is een knopje geplaatst waarmee de gebruiker kan wisselen tussen verschillende kleuren en patronen. Helaas kan alleen gebruik gemaakt worden van enkele standaardmogelijkheden en is het niet mogelijk om middels een programma een eigen kleur samen te stellen of een wisselpatroon te gebruiken. De verlichting is rondom de mat geplaatst en geeft behoorlijk wat licht. Daarnaast is het Trust Gaming-logo ook verlicht in dezelfde kleur. Dit ziet er verder wel leuk uit en zal ook wat kijkers trekken op bijvoorbeeld een LAN-party.

Trust GXT 760 Glide

De Trust GXT 760 Glide is een gamingmuismat voorzien van een harde ondergrond. Dat wil zeggen dat deze niet is gestoffeerd en anders aanvoelt dan je misschien gewend bent. Ook heeft dit invloed op de reactie van je muis. Niet elke muis werkt namelijk even soepel op een harde ondergrond of misschien vindt je het zelf wel helemaal niet fijn werken. Trust heeft er overigens wel voor gezorgd dat het oppervlak weinig weerstand biedt en geschikt is voor elke gevoeligheid (Dots Per Inch). De muis glijdt hiermee dus redelijk soepel over het oppervlakte.

De GXT 769 Glide beschikt over een redelijk groot oppervlakte waarover de muis bewogen kan worden. De afmetingen zijn 35×25 centimeter met een hoogte van 1 centimeter. Deze hoogte wordt veroorzaakt door de ingebouwde lichtstrip. Voor ongeveer 50,- euro ben je de eigenaar van deze verlichte accessoire wat een gemiddelde prijs is voor een gaming muismat. Daarbij krijg je hier nog wel wat extra’s voor het oog.