Doorgaan naar artikel
Far Cry 5
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

In twee uur tijd valt er bijna alleen maar iets positiefs te zeggen over Far Cry 5. De missies en de wereld zijn dynamisch en enorm spannend. De grote vraag is natuurlijk hoe lang het spannend blijft en hoe lang de game een beetje gevarieerd weet te blijven.

Far Cry 5 is een game waar veel mensen al best een tijdje op wachten, gezien het succes van de vorige delen. Helaas kregen we afgelopen december het nieuws dat het spel uitgesteld zou worden tot 27 maart, flink balen dus. Wel konden wij afgelopen week al twee uurtjes aan de slag met het nieuwste deel in de Far Cry-reeks en dat beviel op zich prima.

Waar het bij de demo van Gamescom en E3 nog ging om slechts een enkele basis om over te nemen, kregen we nu een groot gebied in Hope County als speelveld. De sfeer zit er meteen goed in: om je heen zijn ouderwetse gebouwen en een barretje zoals we die kennen uit de films. Ook de gospelmuziek is precies zoals je die zou verwachten van een verhaal in deze setting. Het spel bevatte nog wel de nodige bugs, zoals bijvoorbeeld de AI die je met je mee kan nemen en die continu wel een andere vorm van zelfmoord pleegde en daardoor volledig nutteloos bleek te zijn. Er is uiteraard nog genoeg tijd om hier iets aan te doen, dus we hebben goede hoop dat de meeste bugs er rond de release van het spel wel uitgehaald zullen zijn.

Het spel draait eigenlijk om het verzamelen van zogeheten ‘resistance points’, zo speel je mijlpalen vrij waarmee je het gebied kan bevrijden. Dit doe je door gevangenen te redden, basissen over te nemen, missies uit te voeren, noem het maar op. Dit is allemaal erg gaaf en spannend om te doen, maar de grote vraag is natuurlijk wel hoe leuk het nog is om voor de tiende keer achter elkaar een basis over te nemen, of hoe het is om de zeventigste gevangene te bevrijden. Hopelijk zijn er in de volledige game genoeg diverse wapens, bondgenoten en missies om het leuk en spannend te houden tot het einde.

Dit is een vraag waar we pas op 27 maart het antwoord op zullen krijgen. Tot die tijd kan je NWTV in de gaten houden voor het laatste nieuws rondom Far Cry 5.