Doorgaan naar artikel
Festival Friday: De Vliegende Vrienden van Amstel Live
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Sinds vele jaren wordt al De Vrienden van Amstel Live gevierd in Ahoy te Rotterdam. Avonden achter elkaar stromen mensen richting de Maasstad om de top van de Nederlandse muziek te zien optreden in een avondvullend programma die voor een groot deel in het teken staat van gezelligheid.

Daarnaast wordt ook sinds een paar jaar het dance-evenement The Flying Dutch georganiseerd waarbij bekende DJ’s heen en weer vliegen tussen Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven om zo vele bezoekers op een fantastische show te trakteren. Beide organisaties hebben dit jaar de armen ineen geslagen en komen met het nieuwe evenement De Vliegende Vrienden van Amstel Live.

Het concept doet precies wat je ervan verwacht. Het combineert beide evenementen tot een groot feest, waarbij ditmaal Nederlandse artiesten uit alle muziekgenres heen en weer zullen vliegen tussen Amsterdam, Eindhoven en Zwolle. Denk hierbij aan Anouk, Douwe Bob, DI-RECT, Typhoon, Broederliefde, Lil’ Kleine en Fedde le Grand.

Een bericht gedeeld door Vliegende Vrienden van Amstel (@vliegendevrienden) op

Wie al eens bij De Vrienden van Amstel Live is geweest, zal weten wat hij of zij kan verwachten. Onverwachte samenwerkingen, artiesten die elkaar coveren en een spectaculaire show met daarnaast erg veel gezelligheid. Hoe de verschillende artiesten gevolgd worden en of de bezoekers nog iets meekrijgen van het feit dat de muzikanten op meerdere plekken optreden, is nog niet bekend, maar ongetwijfeld gaat dit aspect wel wat ruimte krijgen in het programma. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar hoe dit uit gaat pakken.

De Vliegende Vrienden van Amstel Live vindt plaats op 15 september 2018. De reguliere kaarten zijn allemaal al uitverkocht, waardoor het alleen nog mogelijk is om het festival met een combi-ticket te bezoeken. Het voordeel hierbij is dat je ook meteen een toegangsbewijs hebt voor The Flying Dutch dat op 2 juni plaats zal vinden.