Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

In deze Pokémon GO cityguide: Zoetermeer brengen we je op de hoogte van een van de steden met gesponsorde gyms. Wat zijn de echte hotspots, welke gyms moet je sowieso bezocht hebben en wat is nog meer handig om te weten?

Gyms

Zoetermeer is een van de vier steden in Nederland die samenwerkt met Niantic voor evenementen. Meer dan veertien s2-cellen zijn te vinden in de stad en het is daarmee zeer geschikt als locatie voor EX Raids. Vooral de gesponsorde gyms zijn zeer bekend. We hebben de vijf meest bekende EX Raid-gyms hieronder voor jullie op een rijtje gezet:

Bekende EX Raid-locaties:

Foto: Mark Walhter

Nesten

Er zijn drie locaties in Zoetermeer die echt voldoen als locatie voor nesten. Het Westerpark, Golfbaan BurgGolf Zoetermeer en het Buytenpark hebben zowel een mooi aantal Pokéstops (inclusief lure-spots) als nesten die iedere week veranderen. Natuurlijk is dit de ene week anders dan de andere; bekijk het overzicht van The Silph Road om de laatste informatie hierover te vinden.

Locaties van nesten:

Foto: Mark Walhter

Stadshart

Als stad die samenwerkt met Niantic heeft Zoetermeer een aantal gesponsorde Gyms en pokéstops, deze bevinden zich in het mooie Stadshart van Zoetermeer. De misschien wel meest fijne plek om te zitten is bij Easië op het terras wanneer de zon schijnt. Hier zijn veel pokéstops. Ook zijn er twee gesponsorde Gyms die in de buurt staan van dit pleintje, Dit zijn Spazio en Promenade. In deze Gyms zijn, zoals eerder genoemd, ook EX-Raid passen te verkrijgen.

Locaties van bezienswaardigheden:

  • Stadshart (meerdere gesponsorde gyms en pokéstops)
  • Wilhelminapark (pokéstops)
  • Aardappelmannetje (gym)
  • Binnenpark (meerdere gyms en pokéstops)
  • Floriadepark (meerdere gyms en pokéstops)
  • Buytenpark (meerdere gyms)
  • Kunstwerk in “De Dobbe” (gym)
Foto: Mark Walhter

Goed om te weten:

Overdekt:

De beste overdekte locatie in Zoetermeer is de Choco-Company. In plaats van op het terras bij Easië in de regen te zitten, kan je bij deze zaak lekker een warme chocomel drinken en dan je pokéstops draaien, je lures aanzetten en genieten.

Opladen:

Bij de uitgang van de Albert Heijn XL in het zelfde centrum staat een bankje met USB aansluitingen en stopcontacten, waardoor je bij de pokéstop even goed kunt rusten en je telefoon snel van wat power kan voorzien. Ook bij de Mediamarkt zijn laad-kluisjes aanwezig waar eventueel een reservetelefoon opgeladen kan worden terwijl je met je andere telefoon het winkelcentrum afloopt van lure naar lure en van gym naar gym.

Lurespots:

Eerdergenoemde plaatsen in het Stadshart zijn dan ook een van de meest gebruikte lurespots in de stad. Maar dit is uiteraard niet de enige plek: in het Wilhelminapark (52.055184, 4.496636) heb je 6 pokéstops dicht bij elkaar. Wil je dus wat heen en weer lopen of lekker zitten op het gras met mooi weer, is dit een perfecte plek om te chillen met een drankje.

Raidgroepen:

De bekende beheerders van raidgroepen zijn Wendy Verschoor Damen, Dennis Boer en Mark Walther.

Aanvullingen?

Wil jij een aanvulling of wijziging insturen voor deze stad? Mail dan naar info@nwtv.nl. Meer guides en nieuws vind je op Facebook.

Tekst: Mark Walther