Doorgaan naar artikel
‘Red Dead Redemption 2-multiplayer krijgt Battle Royale-modus’
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Vandaag zijn een aantal geruchten over de Red Dead Redemption 2-multiplayer opgedoken. Trusted Reviews, een naam die hopelijk niet ironisch uitpakt, komt met een aantal details. Vooral het feit dat de site een aantal nieuwe screenshots laat zien, doet dit betrouwbaar overkomen.

De speler krijgt de controle over Arthur Morgan, in zowel first- als third-person-perspectief, en de game bevat locaties als Armadillo en Ridgewood. Morgan heeft de beschikking over het zogenaamde Eagle Eye, waardoor hij vertraagd schoten kan plaatsen.
Door de wereld lopen veel niet-bestuurbare personages (NPC’s) en je kunt Slum Markets en gokplaatsen bezoeken. Tot de voertuigen behoren mijnkarretjes, paard-en-wagen en handkarren, die in verschillende varianten komen. Ook is het mogelijk om de trein te nemen. Als zij-activiteiten is het mogelijk om paardrij-uitdagingen te voltooien, kruiden te plukken of te vissen.

Het meest interessante nieuws uit dit bericht komt uit de melding dat de Red Dead Redemption 2-multiplayer een Battle Royale-modus zal bevatten. We kennnen deze term van bekende games als Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), waarin een grote groep spelers vecht tot er één winnaar is. Verder klinkt het online gedeelte als een evolutie van GTA Online. De speler kan in de grote omgeving verschillende verblijfsplaatsen en upgrades voor spullen aanschaffen. Verder zijn er weer vele activiteiten, waarmee XP kan worden verdiend.