Doorgaan naar artikel
Trust GXT 705 Ryon
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Trust GXT 705 Ryon is een gamingstoel die een leuke en sportieve uitstraling heeft. Dit komt mede door de vorm en gekozen kleurencombinatie. Hoewel de stoel verder prima zit en stevig is, voelen de de aansluitpunten bij de armsteun wat fragiel. Desondanks zit de stoel comfortabel en biedt deze voldoende ondersteuning, zelfs bij langere speelsessies.

Een goede bureaustoel is wel fijn, vooral als je veel uren achter je computer doorbrengt. Ook tijdens het gamen is het belangrijk om goed te zitten en een goede ondersteuning te krijgen. Er zijn verschillende fabrikanten die zelfs gamingstoelen ontwikkelen. Hier is de Trust GXT 705 Ryon er een van.

De GXT 705 Ryon wordt in een flinke doos geleverd en na het uitpakken kom je enkele componenten tegen. Met het zitvlak, de rugleuning, de armsteunen en wat schroeven is de hele stoel te monteren en klaar voor gebruik. Het monteren is erg eenvoudig en kan door iedereen worden gedaan. De rugleuning past er maar op één manier op en de armsteunen zijn gemarkeerd voor links en rechts. In combinatie met de schroeven die middels een inbussleutel worden geplaatst, wordt ervoor gezorgd dat alles stevig op zijn plek zit. De bijgeleverde afdekdopjes maken het af zodat er geen lelijke gaten te zien zijn in de armsteunen.

Trust GXT 705 Ryon

Het stevige bouwmateriaal van de Trust GXT 705 Ryon zorgt voor een robuuste stoel en voelt degelijk aan. Het zitvlak, de rugleuning en de bovenkant van de armsteunen zijn voorzien van een rood met zwart gekleurd kunstleder. Dit geeft de stoel direct een sportieve en stoere look. De metalen armsteun is zilverkleurig en past ook prima bij de rest van het plaatje. De stoel zelf is van duurzaam hout gemaakt. De vorm van de bureaustoel heeft veel weg van een racestoel die ook in sportieve auto’s wordt gebruikt. Dit zorgt eveneens voor een sportieve uitstraling.

De hoge rugleuning zorgt voor een goede ondersteuning van de rug en is voorzien van het Trust GXT logo, wat kenmerkend is voor de gaminglijn van Trust. De GXT 705 kan 360 graden worden gedraaid en beschikt over een vijftal dubbele wielen die soepel over vrijwel elke ondergrond kan bewegen. Daarnaast is de bureaustoel voorzien van een gaspomp die de stoel in hoogte kan verstellen. Wanneer de hendel naar buiten wordt getrokken, is het mogelijk om de rugleuning ook naar achter te kantelen.

Trust GXT 705 Ryon

De Trust GXT 705 Ryon is een ruime bureaustoel die voor de adviesprijs van 169,- euro wordt verkocht. Hoewel de bouwkwaliteit verder prima in orde is, lijkt de stoel op sommige punten toch wat fragiel. Het gaat dan voornamelijk om de aansluitpunten bij de rugleuning en armsteunen. Desondanks heb je voor dit bedrag een leuke sportieve gamingstoel die ook bij langere speelsessies prima zit en voldoende ondersteuning geeft.