Doorgaan naar artikel
Urbanista New York Dark Clown
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Urbanista New York Dark Clown is misschien niet zo bekend als de modellen van Sony, Denon of JBL, maar beschikt ook over luxe toepassingen zoals active noise cancelling. Mede door het goedkope prijskaartje en het goede kwaliteit zorgt ervoor dat dit een aantrekkelijk model is voor wie niet meer dan 150,- wilt uitgeven aan een draadloze hoofdtelefoon.

Naast bekende audiofabrikanten zijn er ook minder bekende. Dit wil overigens niet zeggen dat ze daarom ook kwalitatief minder goede producten ontwikkelen. Urbanista is één van deze fabrikanten. Sinds 2010 zijn zij actief bezig met het ontwikkelen van audioproducten zoals hoofdtelefoons en speakers. Ze hebben inmiddels al een leuk assortiment waar de Urbanista New York Dark Clown één van de nieuwste en uitgebreidste modellen is.

De New York Dark Clown is een draaloze over-ear-hoofdtelefoon en wordt geleverd in een vrij kale doos. Nu draait het gelukkig niet om de verpakking maar om de kwaliteit van de inhoud. Na het uitpakken kom je naast de hoofdtelefoon al gauw enkele accessoires tegen zoals een opberghoes, oplaadkabel en jack-splitter. De laatstgenoemde kan worden gebruikt wanneer je met twee personen dezelfde audio-uitgang wilt gebruiken. De splitter zorgt ervoor dat er twee kabels op één enkele poort aangesloten kunnen worden. De volledige inhoud voelt degelijk aan en is duidelijk geen prul.

Urbanista New York Dark Clown

Het strakke design oogt erg mooi en rustig zonder al te veel poespas. De hoofdtelefoon is volledig matzwart en het model is lekker compact. De oorschelpen zijn niet al te groot, maar wel groot genoeg om volledig over je oren te laten vallen. De kunstlederen foam memory oorkussens zorgen voor de volledige afsluiting. Het bouwmateriaal is voornamelijk plastic, maar is desondanks toch stevig genoeg voor normaal gebruik.

De hoofdband is in grootte verstelbaar door de oorschelpen te verschuiven. Het aansluitpunt van de oorstukken zit aan de buitenkant van de hoofdband wat er wel apart uitziet. Dit komt voornamelijk doordat wanneer de grootte wordt versteld dat dit over de hoofdband heen schuift. De oorstukken zijn helaas niet kantelbaar, maar wel inklapbaar waardoor hij makkelijker meegenomen kan worden.

Urbanista New York Dark Clown

Aan de achterkant van de oorstukken zijn enkele knoppen verwerkt. Zo is de rechterkant voorzien van de USB-aansluiting en knoppen om bijvoorbeeld de nummers te skippen. De linkerzijde is voorzien van de aan-/uit-schakelaar en een knopje om de active noise canceling te activeren of te deactiveren. Deze feature wordt vaak bij luxe hoofdtelefoons toegepast en deze hebben vaak ook een flink hoger prijskaartje. Dit model ligt met een adviesprijs van 149,- euro een stuk lager dan bijvoorbeeld de Sony WH-1000XM2. De active noise canceling zorgt er wel voor dat je de hoofdtelefoon overal kunt gebruiken zonder dat je last hebt van omgevingsgeluid. Het geluid van buitenaf wordt namelijk weggefilterd waardoor je enkel je eigen muziek hoort. Dit is voor jezelf erg fijn wanneer je rustig wilt genieten.

Het geluid van de Urbanista New York Dark  Clown is niet op alle fronten even sterk, maar de prijs-kwaliteitverhouding is prima. De tonen zijn verder redelijk in balans en er is voldoende bas aanwezig. Vooral de aanwezigheid van de noise canceling zorgt ervoor dat alles op zijn plek valt en dat je kunt genieten van een prima stukje audio. Als we kijken naar de verkoopprijs ben je met de New York Dark Clown niet te duur uit en heb je een stevige en luxe draadloze hoofdtelefoon.