Doorgaan naar artikel
Nieuwerwets presenteert, Gamelympics: De redactie-editie
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel
Komende zondag om 10 uur is het zover, de eerste Nederlandse Gamelympics worden georganiseerd in Eindhoven. Tien heldhaftige strijders hebben zich aangemeld voor deze gelegenheid en maken hierdoor automatisch kans op een aantal mooie prijzen. Je moet hierbij denken aan goodies en games, van de spellen die je speelt.

De onderdelen:
De Gamelympics worden gespeeld in zes verschillende disciplines, namelijk:

  • First Person Shooter (Battlefield 3)
  • Arcaderacer (Mario Kart Wii)
  • Simulatieracer (F1 2011)
  • Muziek (Guitar Hero: Warriors of Rock)
  • Voetbal (FIFA12)
  • Vechten (Tekken Tag Tournament 2)
Per onderdeel zijn maximaal tien punten te behalen, de tweede krijgt er negen, de derde acht enz… Diegene met de meeste punten na alle onderdelen mag zich winnaar kronen van de eerste editie. Hieronder volgt een korte omschrijving van de verschillende onderdelen:

First Person Shooter (Battlefield 3)
Iedere deelnemer gaat individueel kijken hoeveel vijanden hij binnen één minuut kan omleggen in het eerste level van Battlefield 3. Diegene die de meeste vijanden omlegd krijgt de tien punten.

Arcaderacer (Mario Kart Wii)
In vier Grand Prix’s van vier races wordt bepaald welke vier spelers de beste zijn. In een bloedstollende finale wordt vervolgens bepaald welke van deze vier de allerbeste is.

Simulatieracer (F1 2011)
Eén voor één gaan de deelnemers proberen een snelste tijd neer te zetten op het circuit van Monza. Iedere deelnemer krijgt hier drie ronden voor.

Muziek (Guitar Hero: Warriors of Rock)
Per ronde strijden twee spelers op het niveau medium tegen elkaar in een nog te bepalen nummer.

Voetbal (FIFA12)
Net als in de discipline muziek strijden ook in FIFA12 twee deelnemers tegen elkaar.

Vechten (Tekken Tag Tournament 2)
De laatste discipline werkt wederom hetzelfde als de vorige twee. Extra detail is dat de vechters het tegen elkaar opnemen met arcadesticks.

Livestream
De Gamelympics van 2012 zijn live te volgen door de mensen thuis middels Nieuwerwets.tv/Live en Nieuwerwets.tv/gamelympics. Tevens zal er verslag worden gedaan door het team van Nieuwerwets, wat later uiteraard ook nog wordt uitgezonden. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de organisatie op info@nieuwerwets.tv.