Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Nashville-sferen bij Tuckerville 2018
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

In 2014 vond Ilse de Lange het tijd dat Nederland een eigen country-festival verdiende en uit dat idee is destijds eenmalig Tuckerville ontstaan. Daarna bleef het een paar jaar stil tot er in 2017 weer een teken van leven kwam. Met een nieuwe locatie op het Rutbeek te Enschede en met een puike line-up waarop ondermeer Amy McDonald, Racoon, The Common Linnets en Douwe Bob te vinden waren, werd een uitstekende editie neergezet. Eentje die ervoor gezorgd heeft dat we nu waarschijnlijk jaarlijks van het festival kunnen gaan genieten. In ieder geval staat voor dit jaar Tuckerville 2018 geprogrammeerd, wederom op dezelfde locatie.

Een bericht gedeeld door Tuckerville (@tuckervillenl) op

Wanneer we naar de line-up kijken staan daar wederom een aantal prima artiesten op. Wat te denken van George Ezra, die we kennen van het liedje “Budapest”, en van Nederlandse bodem Tim Knol, Dotan, Danny Vera en natuurlijk Ilse de Lange zelf. Net als vorig jaar maakt Tuckerville ook dit jaar wat uitstapjes op muzikaal gebied, waardoor ook bands als Birth of Joy en Gallowstreet hun opwachting kunnen maken. Het is niet langer meer een festival dat zich puur focust op country, folk en Americana, wat het meteen voor een veel breder publiek interessant maakt.

Het terrein is een van de dingen waar erg veel aandacht aan besteed wordt. De ligging aan een meertje maakt dat het lekker zomers aanvoelt en afgaande op de vorige editie zullen ook de Amerikaanse plattelands-elementen als hooibalen, schuurtjes en dergelijke ook weer niet te missen zijn. We moeten ook even aandacht geven aan Bistro T-Bone, het pop-up grill-restaurant op het terrein. Hiervoor moet je van tevoren een plaatsje reserveren, maar je wordt dan wel getrakteerd op volwaardige vleesgerechten als tournedos of entrecote. Perfect voor bezoekers met een stevige trek die liever niet in de rij staan bij een van de vele foodtrucks op het terrein.

Tuckerville zet zich op de kaart als een festival voor de hele familie en zorgt er dan ook voor dat er ook aan de kinderen wordt gedacht. In Kidsville worden de hele dag activiteiten georganiseerd voor de kleinste bezoekers, waaronder bijvoorbeeld een vossenjacht en verschillende workshops.

Hoewel je op Tuckerville waarschijnlijk geen grote internationale artiesten zult gaan vinden is de line-up van voornamelijk eigen bodem prima in orde. Neem daarbij het fraaie terrein en de relaxte sfeer en je hebt een heerlijk nazomer-festival te pakken.

Tuckerville 2018 vindt plaats op 1 september 2018. De ticketverkoop is inmiddels gestart.